Chelsea satışa çıktı

Chelsea'nın Rus sahibi Roman Abramovich, Rusya-Ukrayna savaşı sonrası kulüp yönetimini Chelsea Vakfı'na devretmesinin ardından beklenen kararı aldı ve kulübü resmen satışa çıkardı.

Chelsea satışa çıktı
02 Mart 2022 - 21:47
Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin ardından İngiltere'ye girişi yasaklanan Roman Abramovich, Chelsea'yi satma kararı aldığını açıkladı.

Kulübün resmi sitesinden bir açıklama yapan Abramovich, "Chelsea'nin sahibi olmamla ilgili olarak son günlerde medyada çıkan spekülasyonlara yanıt vermek istiyorum. Daha önce de belirttiğim gibi, her zaman kulübün çıkarlarına göre hareket ettim ve buna göre kararlar aldım. Mevcut durumda kulübün, taraftarların, personellerin, sponsorların ve kulüp ortaklarının çıkarına olduğuna inandığım kararı verdim ve kulübü satışa çıkardım" dedi.

'Savaş mağdurlarına bağışlanacak'

Satıştan elde edilecek geliri Ukrayna'da savaş mağduru olan ailelere bağışlayacağını belirten Rus milyarder, "Kulübün satışı hızlı bir şekilde gerçekleşmeyecek ancak gerekli süreç yakından takip edilecek. Geri ödenmesini gerektiren herhangi bir talebim olmayacak. Bu, benim için hiçbir zaman iş ya da parayla ilgili olmadı. Oyun ve kulübe karşı tavrım hep tutkuyla ilgiliydi. Satıştan elde edilecek tüm net gelirin bağışlanacağı bir vakıf kurulması için ekibime talimat verdim. Bu vakıf Ukrayna'daki savaşın kurbanlarının yararına olacak. Mağdurların acil ihtiyaçlarının karşılanmasına ve uzun vadeli iyileşme çalışmalarına destek olacak." dedi.

Abramovich, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Chelsea yönetiminden uzaklaştığını açıklamıştı. Londra ekibinin sahibi, Chelsea’nin ‘idaresini ve himayesini’ kulübün hayır kurumu mütevellilerine devrettiğini duyurmuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum