Chelsea tarihinde ikinci kez yaşandı!

Transferin Avrupa'da en hareketli takımı olan Chelsea, Kai Havertz ile kulüp tarihinin en çok para harcanan ikinci sezonunu yaşamaya başladı.

Chelsea tarihinde ikinci kez yaşandı!
05 Eylül 2020 - 17:16
Frank Lampard önderliğinde yeni sezon öncesi transferleriyle dikkat çeken Chelsea, son hamlesi Kai Havertz ile bu sezon yaptığı bonservis harcamasını 223,2 milyon euroya çıkardı.

Premier League için iddialı bir kadro kurmayı hedefleyen Chelsea, bunun için gerekli tüm adımları da attı. RB Leipzig'den golcü oyuncu Timo Werner'e 53 milyon euro ödeyen Chelsea, son olarak da Kai Havertz için Bayer Leverkusen'e 80 milyon euro bonservis bedeli ödedi.
 

Chelsea aynı zamanda bu sezon kulüp tarihinin en fazla bonservis harcaması yapılan 2. sezonunu yaşıyor. Londra temsilcisi 2017/18 sezonu öncesinde transfere toplam 260 milyon euro harcama yapmıştı.

Chelsea'nin bu sezonki transferleri;

Kai Havertz, 80 milyon euro
Timo Werner, 53 milyon euro
Ben Chilwell, 50,2 milyon euro
Hakim Ziyech, 40 milyon euro
Malang Sarr, Bedelsiz
Thiago Silva, Bedelsiz


Bu sezon şampiyonluk hedefiyle başlayacaklar

Transfere bu kadar ciddi yatırım yapan Chelsea'de elbette bu sezon hedefler de büyuük. Kai Havertz, Ziyech, Werner gibi genç ve önemli isimler kadroya katılırken, Mount, Pulisic, Kante, Jorginho gibi önemli oyuncularla çok iddialı bir ekip oluşturan Chelsea'de hedef şampiyonluk! Liverpool ve Mancester City'i geçmeleri elbette kolay olmayacak ancak Maviler bu sezon Premier League'deki çekişmeyi arttıracak gibi görünüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum