Dünyanın en kötü takımını desteklemek #4

'Dünyanın en kötü takımını desteklemek' serimizde yeni durağımız Faroe Adaları olacak! Farklı yenilgiler, gol atılamayan onlarca maç! Johan Asmundsson anlatıyor.

Dünyanın en kötü takımını desteklemek #4
24 Mart 2023 - 11:59
FUTBOO | Faroe Adaları takımını desteklemek sizce nasıl bir his olabilir? Kendi taraftarı anlatıyor. Buyrun sohbete...

Doğa harikalarının bulunduğu 48 bin nüfuslu küçük bir İskandinav adası... Faroe Adaları'nda futbol sahaları bile bir başka oluyor. Dağlar arasında, denize sıfır sahalar. Tamamen bir görsel şölen. Yıllardır averaj takımı olan milli takımlarını gönülden destekleyenler de yok değil.

Bu serimizin yeni bölümünde Faroe Adaları vatandaşı Johan Asmundsson'e konuk oluyoruz. Asmundsson, Faroe Adaları taraftar derneğinin başkanı. Torshavn şehrinde marangozculuk yapan 40 yaşındaki taraftar, haliyle birçok yenilgi de gördü. 
 

Johan Asmundsson, ''Portekiz'e 6-0 yenilmiştik, aslında birçok maçta yenildik. Portekiz maçını kazanmamızın imkansıza yakın olduğunu biliyoruz. Bizleri heyecanlandıran şey zaten futbolcuların %150'sini sahaya yansıtıp iyi bir sonuç almak için mücadele etmeleri. Bu bizim için galibiyet sevincine eşdeğer gibi.'' sözlerini kullanıyor.

‘En kötü yenilgimiz…’

Faroe Adaları ile çok kez mağlubiyet gören Asmundsson'un en unutamadığı maç ise Malta! Asmundsson, ''EURO 2020 elemelerinde Malta'ya karşı yenilmemizi unutamıyorum. 2-1 yenilmiştik. Son yıllarda aldığımız en kötü yenilgi bu olmuştu.'' diyor. Ki bu tatlı ada ülkesinin 8-0'lık yenilgileri de bir hayli fazla. Ancak rakipler Malta gibi olunca aralarında ister istemez bir rekabet oluyor: En kötü liginde en iyi olmak!

YORUMLAR

  • 0 Yorum