Christian Eriksen'e kalp pili takılacağı açıklandı

Danimarka'nın Finlandiya ile oynadığı maçta fenalaşıp hastaneye kaldırılan Christian Eriksen'e kalp pili takılacak.

Christian Eriksen'e kalp pili takılacağı açıklandı
17 Haziran 2021 - 12:23 - Güncelleme: 17 Haziran 2021 - 12:29

EURO2020'de Danimarka ile Finlandiya arasındaki maçın 41. dakikasında fenalaşan ve uzun müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılan Christian Eriksen'in durumuyla ilgili yeni bri açıklama geldi.

Danimarka Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada Eriksen'e ICD adı verilen bir çeşit kalp pili takılacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada ''Milli takım doktoru ve kardiyak uzmanı ile ortak yürütülen incelemeler sonrasında, kalbindeki ritim bozukluğunu giderebilmek için Eriksen'e ICD cihazı (kardiyak defibrilatör) takılmasına karar verildi'' ifadeleri kullanıldı.


İlk müdahale Kjaer'den gelmişti

Finlandiya ile oynanan karşılaşmanın 41. dakikasında fenalaşan Christian Eriksen, herkesi korkutmuştu. Bir anda hareketsiz kalan yıldız oyuncuya ilk müdahaleyi ise takım kaptanı Kjaer yapmıştı.  Eriksen'e daha sonra saha içinda müdahalede bulunan doktorlardan Philip Lee ise o anlarla ilgili ''Kjaer'in arkadaşının hayatını kurtardığını söyleyebilirim. Liderliğin, kararlılığın, çabuk düşünmen ve soğukkanlılığın hepimiz için örnek'' ifadelerini kullanmıştı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum