Çin'e milyonlarca Euro'luk transfer dönemi bitiyor

Çin Futbol Federasyonu radikal kararlara imza attı. Yaz transfer döneminden itibaren, Çin’de yabancı futbolcu transferlerine 5.9 milyon Euro (45 milyon Yuan) sınırı getirildi.

Çin'e milyonlarca Euro'luk transfer dönemi bitiyor
14 Haziran 2017 - 16:26

Çin’de bir dönem kapanıyor! Çin Futbol Federasyonu, son yıllarda ülke içinde olduğu kadar Avrupa futbolunda da dengeleri değiştiren dev bütçeli transferleri yasakladı.

Federasyon tarafından yayınlanan açıklamada, Çin Süper Ligi'nde bulunan ve zarar gösteren kulüplerin yabancı futbolcu transferlerine 5.9 milyon Euro (45 milyon Yuan) sınırı getirdi.

ÇİNLİ OYUNCULARA DA SINIR VAR

Sınırlama, 19 Haziran pazartesi günü başlayacak yaz transfer döneminden itibaren geçerli olacak. Yabancı futbolculara ödeyeceği rakamlar sınırlanan kulüpler Çinli oyuncu transfer ederken de 2.6 milyon Euro'dan (20 milyon Yuan) fazla bonservis ücreti ödeyemeyecek.

Çin Futbol Federasyonu, Avrupa'da ortaklıkları bulunan Çin kulüplerinin transferleri hülle yoluyla bu takımlara yaptırıp o oyuncuları daha düşük ücretle kadrolarına katmalarına da önlem aldı. Açıklanan karara göre, aralarında organik bağ bulunan kulüpler arasındaki transferlerde oyuncuların Avrupa kulüplerine transferindeki değerleri baz alınacak.

GENÇ OYUNCU ZORUNLULUĞU DA VAR

Bu önlemlere ek olarak, Çin Süper Ligi ve 2. ligindeki kulüplere, as kadrolarına sözleşme imzaladıkları yabancı oyuncu sayısı kadar 23 yaş altı Çinli oyuncu alma zorunluluğu getirdi.

Çin'de 5 yabancı transfer hakkı bulunan kulüplerin, bu oyunculardan birini Asya ülkelerinden transfer etmiş olması gerekiyordu. Federasyon, Asyalı oyuncu şartını kaldırdı.
Kaynak: CNN Türk

YORUMLAR

  • 0 Yorum