Deschamps'dan Mert Günok'a övgü

Fransız teknik adam, "Kazanmak için yapılması gereken bazı şeyleri yapamadık, daha etkili olabilirdik. Birkaç fırsatımız oldu. Türkiye'nin kalecisi çok çok iyiydi" diye konuştu.

Deschamps'dan Mert Günok'a övgü
15 Ekim 2019 - 00:35 - Güncelleme: 15 Ekim 2019 - 19:03

Stade de France'ta A Milli Takımımız'la 1-1 berabere kalan Fransa'da teknik direktör Didier Deschamps karşılaşma sonunda önemli açıklamalarda bulundu.

Fransız teknik adamın sözleri şöyle:

"Kazanmak için yapılması gereken bazı şeyleri yapamadık, daha etkili olabilirdik. Birkaç fırsatımız oldu. Türkiye'nin kalecisi çok çok iyiydi."

"Gole kadar gerekenleri yaptık, maalesef beraberliği yakaladılar. Tekrar söylüyorum, Türkiye'nin kalecisi çok çok iyi oynadı. Farkı artırabilseydik kazanacaktık."

"İlk yarı Türkiye çok defansif oynadı, ikinci yarı Hakan Çalhanoğlu'nun oyuna girmesiyle daha hücuma dönük oynadılar. Biz kazanmak için rakip defansta alan yakalamak istedik, çeşitli pozisyonlar yaratmaya çalıştık ancak maç böyle tamamlandı."

"Arnavutluk ile Türkiye aynı takım değil, her maç birbirinden farklıdır. Finlandiya'ya karşı da aynı taktikle oynamıştık, Matuidi sol tarafta oynamıştı ancak dört gol atmayı başarmıştık. Bugün de farklı bir sonuç alabilirdik ancak değerlendiremedik."

"Maçta birçok Türk taraftar vardı, bunu bekliyorduk. Çok destekleyen bir taraftar grubuydu, bunu maç boyunca duyduk. Takımlarına etkili bir biçimde destek verdiler, takımlarını da ateşlediklerini düşünüyorum. Türk Milli Takımı, burada Türk milletini temsil etti."

Deschamps, Giroud üzerine gelen bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Her zaman gol atamasa bile çoğu zaman gol atan bir oyuncu. Bu yüzden ona forma şansı veriyorum, ona güveniyorum. Kendi kulübünde biraz sıkıntılı bir süreç geçiriyor. Antrenörü onu oynatır ya da oynatmaz, ben buna karışamam. Umarım daha fazla süre alabileceği bir yerde oynayabilir. Kendi kulübünde de gol atıyor. Kendisine çok haksız eleştiriler var. Kendisinin oyun stili beğenilmeyebilir ama bize forvette artılar katan, alan yaratan bir isim."

YORUMLAR

  • 0 Yorum