Dev finalin iki kilit ismi

EURO 2020 finalinde Wembley'de İngiltere ile İtalya kozlarını paylaşacak. Final öncesi iki takımdan da kilit oyuncuları değerlendirdik.

Dev finalin iki kilit ismi
11 Temmuz 2021 - 01:20
EURO 2020'de final zamanı geldi çattı! İngiltere ve İtalya, Wembley'de Avrupa'nın en büyüğü olmak için sahaya çıkacak. Heyecanla beklenen final maçı için iki takımdan da kilit oyunculara bakıyoruz.

Ev sahibi İngiltere'de hücum silahı çok var ancak Gareth Southgate'in en çok güvendiği iki isim Raheem Sterling ile Harry Kane. Southgate bu iki futbolcudan hiç vazgeçmedi. Hatta hücumu ikisi üstünden götürüyor. Sterling, grup maçlarında takımını taşıyan isimdi. Eleme maçlarında ise sahneye Harry Kane çıktı. Kane, bu takımın kaptanı ve ondan beklentiler çok fazla.

Ülke kahramanı olma yolunda

İngiltere'de son 2-3 gündür tüm gazetelerin manşetlerinde Harry Kane var. Kaptan, sadece attığı goller ile değil verdiği paslar, arkadaşlarına hazırladığı pozisyonlarla çok büyük bir tehlike. Zaten golcülüğüne bir şey diyemeyiz, Avrupa'nın en iyi 9 numaralarından birisi. İngiltere, kupayı kazanmak istiyorsa Harry Kane'in performansı çok belirleyici olacaktır.

Takımın beyni

İtalya'da ise turnuva boyunca birçok futbolcu ön plana çıktı. Jorginho, bu takımın adeta beyni gibi. En önemli parçaların başında geliyor. Orta sahayı domine eden, takımını ileriye taşıyan futbolculardan birisi. İtalya, İngiltere'ye karşı orta sahada üstünlüğü ele almak isteyecektir ve bunu da Jorginho ile başarmaları olası.

Tarihi bir yıl olabilir!

Chelsea'de oynayan futbolcu, zaten rakibi oldukça yakından tanıyor. Şampiyonlar Ligi zaferinden sonra EURO 2020 kupasını da alması, onu Ballon d'Or adaylarından biri haline bile getirebilir! Maç penaltılara giderse de Avrupa'nın en iyi penaltı atışı kullanan futbolcularından... İtalya'da Jorginho'nun önemi bu maçta çok fazla olacaktır diye düşünüyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum