Devler Ligi'nde favoriler, sürprizler

Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük turnuvası Şampiyonlar Ligi'nde heyecan kaldığı yerden devam ederken favorileri ve sürpriz yapabilecek takımları değerlendirdik.

Devler Ligi'nde favoriler, sürprizler
16 Şubat 2021 - 12:09
FUTBOO | Şampiyonlar Ligi vakti geldi! Devlerin arenası, son 16 maçları ile kaldığı yerden devam ederken kupanın favorilerini ve sürpriz yapma olasılığı bulunan takımları inceledik.

Şampiyonlar Ligi'nin bize göre iki favorisi, geçen sene olduğu gibi bu sene de Bayern Münih ve Manchester City... Bayern, geçen sezon bıraktığı yerden devam ediyor. Onlar için pek bir şey değişmedi, zaten makine düzeninde işleyen bir takım. Klasik Alman teknolojisi... Diğer yandan Manchester City, mükemmel bir form yakalayak sezonun en önemli kısımlarına giriyor. Rakiplerine pozisyonu bırakın, top göstermeyen Pep Guardiola'nın takımı ligde de zaten durdurulamaz bir performans gösteriyor.

City ve Guardiola'nın büyük rüyası

City'nin bunu yaparken Agüero ve De Bruyne'den yoksun olduğunu da unutmamak gerek. Onlar da dönünce nasıl bir takım olacağını düşünmek bile çok zor. Guardiola ve City'nin tek bir hedefi var, o da Şampiyonlar Ligi. Guardiola bu sene devler ligine özel olarak hazırlanmış, o belli! 

PSG'de tek hedef kupa!

Üçüncü favorimiz ise PSG. Geçen sezonun finalisti kadroyu korudu ve takımın en önemli iki futbolcusu Neymar ile Mbappe'nin de gelecek sezon takımda kalacağı açıklandı. Fransa'da zaten her yıl şampiyon oluyorlar, onlar için asıl önemli olan Şampiyonlar Ligi. Zaten bu doğrultuda Mauricio Pochettino'yu takımın başına getirdiler. Geçen sezon finale çıkarak tarihlerinin en iyi performansını yakalamışlardı. Bu sene artık hedef kupa.

Doğal favoriler ne yapar?

Bu kupanın doğal favorilerinden Real Madrid ve Barcelona ise zaten bulunduğu yerde kupayı hedefleyen takımlar. Ancak işlerinin bu sene kolay olmadığını söylemek lazım. Aynı şey Juventus için de geçerli. Ronaldo, Juventus ile Şampiyonlar Ligi'ni istiyor ama Pirlo'nun büyük maç performansı düşündürücü...

Sürpriz yapabilecek takımlar hangileri?

Gelelim sürpriz adaylarına. Geçen sezon olduğu gibi bu sene de sürpriz adaylarımız Leipzig ile Atalanta. Bu iki takımı izlemek gerçekten büyük bir zevk. Geçen sene neler yaptıkları ortada. Bu sene de yine aynı futbolu oynuyorlar ve rakiplerinin canını yine acıtabilirler. 

Chelsea'nin de Thomas Tuchel ile bir çıkış yakaladığı ortada. Tuchel geçen sezon PSG ile final görmüştü. Bu sene de sürpriz işler yapmak isteyecektir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum