Unutulmaz kadrolar#2 Real Sociedad

La Liga'da hepimizi televizyon ekranlarına kitleyen 2000'lerin başındaki 'Nihatlı Sociedad'ı hatırlayalım, hatırlatalım dedik...

Unutulmaz kadrolar#2 Real Sociedad
13 Ocak 2023 - 01:18 - Güncelleme: 13 Ocak 2023 - 01:38
FUTBOO | 2000'lerin başında La Liga'daki takımların kadrolarını ezbere sayın desek herhalde Real Madrid ve Barcelona'yı ayırırsak bu listenin ilk sıralarına Real Sociedad'ı ekleriz. Nihat Kahveci'nin de bulunduğu o Real Sociedad kadrosu hepimizi hafta sonları televizyonların başında toplarken 2002/03 sezonunda şampiyonluğu son haftaya kadar kovalamıştı.

Harika kadrosu ve zevk veren oyunu ile şampiyonluğu son haftaya kadar kovalayan Sociedad, Real Madrid'in 2 puan gerisinde sezonu 2. bitirip şampiyonluğa ulaşamadı belki ama gönüllerde taht kurmuştu. Devlere kök söktüren bu kadroyu hatırlıyoruz şimdi...

Çift forvetin tanımı: Nihat - Kovacevic

Kadroda tabii ki en dikkat çeken pozisyon forvet hattı... Çift forvet nasıl olmalı dersini veren Nihat Kahveci - Darko Kovacevic hattının neredeyse her hafta golü vardı. Zaten sezonu Nihat 23, Kovacevic 20 golle tamamlamıştı. Bu iki futbolcu, Roy Makaay ve Ronaldo'nun ardından sezonun en golcü 3. ve 4. futbolcuları olmuştu. Şimdi bile 'en iyi çift forvetler' diyince bu ikili akıllara geliyor.



Orta sahada bir beyin: Xabi Alonso

Orta sahada ise daha sonra Liverpool, Real Madrid, Bayern Münih ve İspanya milli takımında uzun yıllar harikalar yaratacak olan Xabi Alonso'nun yanında Mikel Aranburu, Javi de Pedro, Valeri Karpin, Igor Gabilondo ve Tayfun Korkut vardı. 
Savunma hattını ise sol bek Lopez Rekarte, sağ bek Agustin Aranzabal ile birlikte stoperler Gabriel Schürrer ile Igor Jauregi oluşturuyordu. 

Los Galacticos'un kabusu

Şampiyon olan Real Madrid'e yenilmeyen Sociedad, kadrosu yıldızlar topluluğu olan rakibini evinde 4-2 yenmeyi başarmıştı. Golleri ise Darko Kovacevic (2), Nihat Kahveci ve Xabi Alonso atmıştı. Sociedad denince akla gelen ilk 3 isim... O Real Madrid'de de kadroda Casillas, Roberto Carlos, Guti, Figo, Zidane, Raul ve Ronaldo gibi isimlerin olduğunu hatırlatalım.
Real Sociedad ve Nihat Kahveci, Los Galacticos'u o kadar korkutmuş olacak ki, bu sezondan bir sezon sonra tarihin en pahalı barajı, Nihat Kahveci için kurulmuştu. Nihat Kahveci'nin frikiği atacağı sıra Real Madrid'in barajında Raul, Figo, Beckham, Ronaldo, Zidane, Helguera, Guti ve Roberto Carlos vardı... Sociedad ve Nihat Kahveci işte böyle bir takıma kabus olmuştu.

Barcelona'ya 20 puan fark atan kadro

O sezon Barcelona'ya 20 puan fark atan Sociedad, sezonu 22 galibiyet ile tamamlarken bu sayı şampiyon Real Madrid ile aynıydı. Aynı zamanda Real Madrid'in ardından en az mağlup olan ikinci takımdı. 76 puan ile sezonu tamamlayan ve 2 puan farkla şampiyonluğu kaçıran 2002/03 Sociedad'ı kalbimizde hep farklı bir yerde olmaya devam edecek.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum