Dilmen: Beşiktaş doğru oynadı ve kazandı

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi grup maçında Leipzig’i konuk ettiği karşılaşmanın öncesini ve ilk yarısını değerlendiren usta yorumcu Rıdvan Dilmen, siyah-beyazlı takımın ilk yarıdaki futboluna övgüler yağdırdı.

Dilmen: Beşiktaş doğru oynadı ve kazandı
26 Eylül 2017 - 22:44 - Güncelleme: 27 Eylül 2017 - 00:37

Siyah-beyazlı takımın Şampiyonlar Ligi grup maçında Leipzig'i 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı yorumlayan Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın şahane bir skor aldığını söyledi. 

İşte usta yorumcu Rıdvan Dilmen'in maç sonrası değerlendirmeleri...

"Şahane bir skor ve akıllı bir oyun. Bu maç Fenerbahçe-Beşiktaş maçının bitiminden itibaren kazanıldı. Medyanın büyük gazına rağmen Beşiktaş, Fenerbahçe maçını yaşamadı. Bence maç orada kazanıldı. Rakip hepimiz için kapalı bir kutu. Kim ne dersin. Beşiktaş, mental anlamda doğru hazırlanmış. Allah'tan Beşiktaş camiası o maçla yaşamadı ve bu maçla yaşadılar. İlk yarı muazzam oynayıp, ikinci yarıda da doğru oynayıp kazandı"

"KREDİSİ OLACAK"

"Bundan sonra bol kredisi olan bir Beşiktaş olacak. Oyuncunun şu şekilde koşmasının sebebi taraftardır. Augustin'i dünyanın büyük takımlarından birinde görebiliriz. Gruptan çıkma şansı çok ama çok fazlalaştı. Bu yüzden Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Beşiktaş'a maçı kazandıran goller değil Tosic'in gol pozisyonunun ardından yaptığı koşu""

"AVRUPA'NIN EN İYİSİ"

"Görünmeyen kahramanlar vardır. Talisca'dan Quaresma'dan verim alabilmek için geride oynadı. Oğuzhan bence Avrupa'nın önemli oyuncularından bir tanesi. Ekim ayında daha da formda olacaktır."

"fizik olarak iyi durumdayken Beşiktaş önde pres yapabilir. İkinci yarı bol bol şut yedi. Bu da S.O.S. Savunma yaptığı her an pozisyon veriyor. Beşiktaş'ın farkı zaten 4 forvet ile oynaması. Caner ve Oğuzhan da var, 6 tane forvet var. Babel'den top kazanmasını beklemeyin."

Rıdvan Dilmen’in maçın devre arasındaki yorumları ise şöyleydi:  

“Bu maç için 'Beraberlik olursa hayır demem.' deniliyor ama hazır yakalamışken, iki maç 6 puan yapmak, % 80 yolu yarılamak demek. Leipzig'i birkaç maç izleseniz de çok iyi analiz anlamanı gelmez”

“Çok çabuk çıkan bir takım. Önde pres yapan bir takım beklemiyorum açıkçası. Sabırlı oynaması bu anlamda önemli. Beşiktaş kendi tarzına çıktığı zaman Şampiyonlar Ligi olsa da sıkıntı çeker. Bir puana ben üzülürüm. Fenerbahçe maçından sonra kolay değil inşallah takım iyi dinlenmiştir”

“BAŞAKŞEHİR GİBİ BİR TAKIM”

"Leipzig'i bizim Başakşehir gibi görüyorum. Sanki üst düzey bir pilot takımı gibi. Sonuçta Bundesliga sert bir lig ve topun oyunda kaldığı bir lig. Beşiktaş hızlı oynayan bir takım. Bugün de Talisca geri dönerse, Beşiktaş kontra atak yemez. Geri dönmezse Oğuzhan ile kartlık sıkıntı yaşarlar. Gerçekten bu seviyeler zor”

“BEŞİKTAŞ GENÇ TAKIM DEĞİL”

“İnşallah Beşiktaş'ın fiziği buraya yeter. Geçen sene Başakşehir ile ligde gittiler ama bu sene Galatasaray ve Fenerbahçe de girdi. Beşiktaş genç bir takım değil. Adriano patladı mesela. Ligimizde de yaş ortalaması çok yükseldi”

“BİR BEKE İHTİYAÇ VAR”

"Beşiktaş aslında transfer dönemini enteresan geçirdi. Medyadan izlediğimize göre, Fikret Orman ile Şenol Güneş'in düşünceleri farklıydı. Gökhan Gönül'ün sezon performansı yok ve üzerine Beck satıldı. Muhtemelen devre arasında bir bek ihtiyacı var sanki. Atiba hem yaş yüzünden hem de başkasının defosunu kapatmak yüzünden düştü”

“LENS HEDEFSİZ”

“Lens, hedefsiz bir oyuncu belli. Sunderland küme düştü gönderdi. Quaresma, saatli bomba gibi. Bu yüzden takıma tehlike oluyor. Şenol Hoca'nın yüz ifadesinden zaten bunu görebiliyoruz"

“ARTIK İLK 11’DE OLMASI GEREK”

“Trabzonspor maçında kesin olarak Negredo başlayacağını düşünüyorum. Bence Babel, Cenk sağda ve Negredo olacaktır. Negredo'nun artık 11 başlaması gerekiyor”

“KEİTA ATILMALIYDI”

“Bundan iyisi can sağlığı. Hakemin Keita'yı yüzde 100 atması lazımdı. İkinci yarı ilk faulde atılması, avantaj olacak. İki farklı Beşiktaş var ama ikisi de Beşiktaş'a uydu. Tek kaleye giden bir maçta da golü attı. Leipzig'i sahasına hapsetti”

“B PLANI ORTAYA ÇIKTI”

"Beşiktaş'ın B planı da ortaya çıktı. Çabuk hızlı oyunla gol geldi. Bazı takımların 1-2 olur ama Beşiktaş'ın 3-4 tane oyun planı var. Babel de mükemmel bir gol attı. Quaresma'nın öyle bir tekniği var ki; ayağının dışıyla kesiyor ve gol geliyor”


YORUMLAR

  • 0 Yorum