Dilmen: Beşiktaş'ın puan kaybetmesi için her şey yaşandı

Maçı 10 kişi tamamlayan Beşiktaş Karabükspor deplasmanından çok önemli bir galibiyetle ayrılırken, maç sonrası 90 dakikayı yorumlayan NTV Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, siyah-beyazlı takımın maçta çok olumsuzluğun yaşandığını ancak buna karşın kazanmayı başardığını söyledi.

Dilmen: Beşiktaş'ın puan kaybetmesi için her şey yaşandı
09 Eylül 2017 - 19:33 - Güncelleme: 09 Eylül 2017 - 20:24

Usta yorumcu Rıdvan Dilmen'in karşılaşma sonundaki yorumları şöyle: 

 “Beşiktaş hafif sendeleyerek başladı. Ama görevlerini yaptılar. Şenol Güneş için zor bir maç oldu. Önü, maç anı ve maçı sonu için konuşuyorum. Futbolcuların sağlıklı gelmesi lazım. Medel ve Atiba. Cenk yüksek eforlu maçlar oynadı. Lens ve Negredo gibi oyuncuları kaybetmemek adına rotasyon yapıldı. Karabük ise kontra bir oyun anlayışıyla oynadı. Beşiktaş’a oranla daha çok birlikte çalışma fırsatı buldular” 

“PUAN KAYBI İÇİN HER ŞEY YAŞANDI”

Şenol hoca, Necip’i de sağ bek oynatmak zorunda kaldı. Beşiktaş’ın puan kaybı yaşaması için her şey yaşandı. Zemin kötü, birlikte oynayan bir takım değil. İlk defa birlikte oynayan oyuncular var. Talisca ve Negredo çok fazla birlikte oynamadılar. Penaltı kazanıyorsunuz kaçırıyorsunuz. Ardına 10 kişi kaldılar. Tosic, 20 yaşındaki çaylak bir oyuncuya o hareketi yapabilir. Cebinde sarı kart varken onu yapmamalıydı”

“BEŞİKTAŞ OLDU FENERBAHÇE”

“Beşiktaş Fenerbahçe oldu, Fenerbahçe de eski Beşiktaş oldu. Beşiktaş, zaman zaman defansa gömülüyor. Kaleci Fabri muazzam konsantrasyon ve zamanlama yaptı. Bugün en az 4-5 tane kontrayı engelledi ve isabetli vurdu. Bu böyle bir zeminde risktir. Benim için savunma arkasına atılan toplardaki müdahalesi çok iyiydi”

“FABRİ ÇOK İYİYDİ”

Ben bugün Fabri’yi çok beğendim. Oyundaydı ve cin gibiydi. İlk 30 dakikada maç kopabilirdi. Beşiktaş’ta Pepe’den çok Tosic santraforları almak zorunda kalıyor. Pepe genelde tek görünen oyuncu değil. Pepe’yi kademeye girerken çok görmüyoruz. Pepe’nin artık daha çok ön plana çıkması lazım. Şu an defansın lideri diyemiyoruz. Beşiktaş’ın çıkarması gereken dersler var. Beşiktaş 7 kişiyle savunma falan yapmasın. Yapamıyor. Tosic’in öyle kart görmemesi lazımdı”

“DEFANSA GÖMÜLMEMELİ”

“Beşiktaş, Porto maçında defansa gömülmemeli. Savunma yaptıklarında başarılı olamıyorlar. Beşiktaş kendi oyununu oynamalı.4 sene şampiyon olan Galatasaray bir kurgu yakalamıştı. Hep ofansif oyuncular vardı. Ofansif oyuncuyla önde defans yapmak kolaydır. Ama ofansif futbolcular ceza sahasında sürekli penaltı da yaptırabilir. Beşiktaş, tabi ki üst düzey maçlarda defans da yapacak. Biraz kontrollü oynamaya çalıştıklarında Avrupa’da 3 gol yiyebiliyor”  

MİLLİ TAKIM HAKKINDA

“Milli Takımımız ipleri eline almış gibi görünüyor. Finlandiya’nın kazanması bizim Hırvatistan’ı yenmemiz kadar önemliydi. 2 maçı kazanmamız gerekir. Finlandiya’yı yenmemiz sürpriz değil. Tabi ki hiç ummadığımız şeyler olabilir. Lucescu’nun getiriliş tarzını fair bulmadığım için eleştirdim. Ama teknik adam olarak başarılı bulduğumu söyledim. 2 tane maç oynadı. Oğuzhan konusunu skandal olarak görüyorum. Birileri al dedi aldı. Ya da baskı gördü, oynattı. Oğuzhan en iyilerden biriydi”.

İKİ LUCESCU

Ukrayna maçından önce ve Hırvatistan maçı öncesinde Lucescu’yu ayırmak gerek. Sürekli Ukrayna diye diye konuştu. O maça özel hazırlanmış. Emre oyun kuran bir oyuncu ama oynattığı 3’lü savunmacıydı. Ukrayna takımının oyun tarzı belli. Saha içindeki bazı tercihler doğru değildi. Hırvatistan maçına gelince.  Modric çok önemli bir oyuncu. Milli Takım orta sahasına bakar mısınız? Oğuzhan, Nuri ve Çalhanoğlu 3’lüsü ise oynadık. Bu 3 oyuncu aslında forvete yakın oyuncular. Yetmedi, Cenk sahada, Burak ve Arda da sahada… Bir de hücumcu bir sol bek oynattı. Kaybedecek bir şey yok düşüncesiyle farklı bir kadro çıkardı. Dinamik stoperler vardı. Bence de iyi futbol, iyi futbolcuyla oynanır felsefesini kullandı”

Rıdvan Dilmen'in karşılaşmanın ilk yarısındaki yorumları ise şöyle: 

“Ben ligi özledim. İlk 3-4 hafta beni mutlu etti. Beşiktaş'ın önemli bir Şampiyonlar Ligi maçı var. Negredo ve Lens ile başlamak yanlış değil. Bu oyunculara siz de varsınız diyor hoca. İlk kez resmi bir maçta bir arada oynayan oyuncular var”

“KOLAY MAÇ DEĞİL”

“İlk yarım saatte skoru bulacak pozisyona girdi Beşiktaş. Son 7-8 dakika Karabükspor geldi. Kolay maç olmuyor, zor maç. Karabükspor'un silahı kontralar. Beşiktaş orta sahasının 35'ten sonra genişlemesi ile Karabükspor rahat gelmeye başladı”

“Şenol Güneş'in orta sahayı daraltması gerekiyor. Atiba'nın oyuna girmesiyle bunu sağlayabilir. Quaresma'nın oyuna girme durumu var” 

“NECİP GEREKLİ”

“Necip her eve lazım olan bir oyuncu. Birinci oyuncu mu, değil Necip.  Quaresma uygun olabilirdi ama Necip-Lens uyumu göremedik. Şenol hocanın ikinci yarı tercihi önemli”

“KULÜBELER DEĞİŞTİREBİLİR”

“Karabükspor forvetleri acele ediyor. Biraz daha sabırlı olmaları lazım. İkinci yarı neler gösterecek bekleyip göreceğiz. Kulübeler ikinci yarıda sonucu değiştirebilir. Özellikle Beşiktaş yedek kulübesi”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum