Dortmund'da Tuchel dönemi sona erdi

Geçtiğimiz gün takımıyla Almanya Kupası'nı kazanan Thomas Tuchel kovuldu.

Dortmund'da Tuchel dönemi sona erdi
30 Mayıs 2017 - 15:15

Bundesliga'yı üçüncü sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi vizesi alan, Almanya Kupası'nı kazanan ve Devler Ligi'nde de çeyrek finale kadar yükselen Borussia Dortmund'da Thomas Tuchel kovuldu. 

TAZMİNATI ÖDENECEK

Bugün kulüp yönetimiyle yapılan toplantının ardından Tuchel'in 2.9 milyon euro'luk tazminatının ödenerek sözleşmesinin feshedildiği açıklandı. 

TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

Sabah saatlerinde kendine bir Twitter hesabı açan Thomas Tuchel, ayrılığını buradan duyururken, "Güzel, heyecanlı ve dolu dolu iki yıl için minnettarım. Burada devam edemeyecek olmam üzücü. Taraftarlara, oyunculara, teknik ekibe ve bizi destekleyen herkese teşekkürler. Dortmund için en iyisini diliyorum" ifadelerini kullandı. 


DORTMUND TARİHİNİN EN YÜKSEK PUAN ORTALAMASINI TUTTURDU

Geçtiğimiz sezon başında Jurgen Klopp'un ayrılmasının ardından Dortmund'da teknik direktörlüğe getirilen Tuchel, iki sezonluk kariyerinde Dortmund tarihinin en yüksek puan ortalamasına (2.09) ulaşan teknik direktörü olmayı başardı. 

HALEFİ KİM OLACAK?

Tuchel'in ayrılmasının ardından yeni teknik direktör arayışlarına başlayan Sarı-Siyahlılar'da öne çıkan ilk isim Nice'i 57 yıl sonra Devler Ligi'ne götüren Lucien Favre. Ancak bu transferde Alman devi için İsviçreli hocanın istediği 5 milyon euro'luk maaş sorun yaratıyor. Daha önce Borussia Mönchengladbach'ı çalıştıran Favre'ın yanı sıra Köln Teknik Direktörü Peter Stöger'in adı da Dortmund ile anılıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum