Dortmund'da yeni hoca bugün açıklanabilir

Milli futbolcular Emre Mor ve Nuri Şahin'in formasını giydiği Dortmund'da yeni hoca Ajax'ı Avrupa Ligi finaline taşıyan Peter Bosz olabilir.

Dortmund'da yeni hoca bugün açıklanabilir
06 Haziran 2017 - 13:47

homas Tuchel yönetiminde sezonu Almanya Kupası'yla tamamlayan, Bundesliga'da üçüncü olarak Şampiyonlar Ligi vizesi alan Borussia Dortmund'un teknik direktör olarak Ajax ile yolları ayırması Peter Bosz'u açıklaması bekleniyor. 

İDDİA HOLLANDA'DAN GELDİ

Hollanda medyasında Telesport'un haberine göre Borussia Dortmund gün içerisinde Ajax'tan ayrılması beklenen Peter Bosz'u teknik direktörü olarak duyuracak. 

5 MİLYON EURO İSTEDİLER

Hafta sonu Hollandalı teknik adamla görüşmeler yapan Sarı-Siyahlılar'da başkan Hans-Joachim Watzke ve sportif direktör Michael Zorc'un Ajax kulübü yetkililerini ikna etmeye çalıştığı ve  2019 yılına kadar sözleşmesi olan teknik adam için arada 5 milyon euro'luk serbest kalma bedelinin pürüz yarattığı belirtildi. 

AVRUPA LİGİ FİNALİ OYNATTI

Hollanda Eredivisie'de son haftaya kadar şampiyon Feyenoord'u kovalayan ancak ikinci sırada kalan ve Avrupa Ligi'nde de final oynayan Ajax'ın çalıştırıcısı Bosz'un bu grafiği ve genç oyuncularla çalışmasındaki başarı onu Dortmund'a yaklaştıran en önemli faktörler olarak öne çıkıyor. 

BAŞARILI SEZONLAR GEÇİRDİ

Kariyerinde daha önce Feyenoord'u da çalıştıran 53 yaşındaki teknik adam 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında Maccabi Tel Aviv'in başına geçmiş ve çıktığı 23 maçta da hiç kaybetmemişti. Oradaki başarılı grafiğiyle Ajax'ın başına getirilen Bosz, Amsterdam ekibiyle çıktığı 56 maçta 36 kez kazanırken 2.13 puan ortalaması yakaladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum