Dursun Özbek yol ayrımında

Galatasaray’ın başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Direktörlüğü’nden ayrılan Fatih Terim’in boş çıkmasıyla yol ayrımına geldi.

Dursun Özbek yol ayrımında
28 Temmuz 2017 - 09:30

Birkaç gün öncesine kadar takımın tek patronunun Tudor olması düşünülürken, başkan Lucescu ve Terim seçeneklerini değerlendirmeye başladı.

LUCE’YE YENİ MODEL

Galatasaray’da Florya’nın patronuluğu tartışması devam ediyor. Geçtiğimiz sezonki başarısızlık ve UEFA Avrupa Ligi’nden beklenmeyen eleniş, Galatasaray yönetimini zorlamaya başladı. Futbola bir ‘üst akıl’ getirmeyi düşünen yönetim adına Can Topsakal, dün Mircea Lucescu ile görüşmeye gitti. Topsakal yaptığı açıklamada Lucescu’nun Tudor’un yerine düşünülmediğini belirtirken, tecrübeli Rumen hocaya bir sportif direktörlük verilebileceğini ve hocanın buna telefonda sıcak baktığını açıklaşmıştı.

“VER ANAHTARI KURTUL”

Ancak geçtiğimiz günlerde Galatasaray’ın efsane hocası Fatih Terim’n, Türkiye Futbol Direktörlüğü’nden ayrılmasıyla denkle çıkmaza girdi. Sportif konular nedeniyle yerden yere vurulan Özbek’e bazı kongre üyeleri telefon açarak, “Florya’nın anahtarını ver kurtul” telkinini yaptığı öğrenildi. Yönetimin ve Terim’in bu fikre ne kadar sıcak baktığı henüz bilinmiyor.

ZİRVE YAPILDI

Bir yandan gelişen Lucescu hamlesi, bir yandan Fatih Terim iddiaları Galatasaray’ın zirvesinde soğuk rüzgarlar estirdi. Önce Florya’da sportif direktör Cenk Ergün ile görüşen Özbek, ardından Igor Tudor ile bir zirve gerçekleştirdi. Toplantılar sonunda ‘şimdilik’ Tudor ile yola devam kararı alan Özbek’in, Hırvat teknik adamın arkasında ne kadar duracağı takımın durumuna göre şekillenecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum