Eddie Newton'dan Türkiye ve Trabzonspor açıklaması

Trabzonspor'un eski teknik direktörü Eddie Newton, Türkiye kariyerinde yaşadıklarını ve başından geçen olayları anlattı.

Eddie Newton'dan Türkiye ve Trabzonspor açıklaması
13 Ekim 2021 - 11:43 - Güncelleme: 13 Ekim 2021 - 21:59
Hüseyin Çimşir'in ayrılığının ardından 2019/2020 sezonunda Trabzonspor'un başına geçen Eddie Newton, üst üste alınan kötü sonuçlardan sonra faturanın kesildiği taraf olmuştu.

Trabzonspor'da aradığını bulamayan Newton, Goal'den Nizaar Kinsella'ya konuşurken Türkiye kariyeri hakkında açıklamalarda bulundu. Newton, o günler için şöyle konuştu;

Açıkcası Trabzonspor'da çalışma fırsatı geldiğinde biraz tereddüt ettim. Çok sevdikleri bir Türk antrenörleri vardı ama Türk olmayan oyuncularla benim ilgilenmemi istiyorlardı.

''Türkiye inanılmaz derecede duygusal''

Türkiye'de futbola çok duygusal bakıyorlar. Evet futbol her yerde duygusal ama Türkiye inanılmaz derecede duygusal. İki maç kala başkan teknik direktörü görevden aldı! Dürüst olmak gerekirse şaşkına döndüm. Bana göre buna gerek yoktu.

Olan oldu ve başkan beni arayıp teknik direktörün yerine alındığımı ve yarın göreve başlayacağımı söyledi. Ama son iki maçın ikisini de kazanmalısın. Neyse ki ikinci maçı kazandık ve ikinci sırada bitirdik. Son derece keyif aldım. Başkan daha sonra beni teknik direktör olarak atadı. Ne yazık ki o zamanlar çalıştığım takım bozulmuştu.

''Çok zordu ve yedinci haftada kovdular''

Beş altı üst düzey oyuncumuzu kaybettik. Başkanın transferler üzerinde gerçek bir kontrolü yoktu ve bu konuda yeterince iyi olunmadığını düşündüm. Gelen oyuncularla elimden gelenin en iyisini yaptım ve bazı genç isimleri geliştirmeye çalıştım ancak çok zordu ve yedinci haftada beni kovdular. Ne yazık ki başladığımız şeyi ilerletemedik. 

Yine yoktan bir şeyler inşa etmemiz bekleniyordu. Yönetmek zor bir işti ama öğreniyorsunuz. Bu, piyasayı ve işlerin nasıl yürüdüğünü öğrenmem için bir yoldu. Bir dahaki sefere daha iyi olacağım.

YORUMLAR

  • 0 Yorum