Diego Simeone'den özel itiraflar! 'Hep bu aklımda...'

Atletico Madrid'in tecrübeli teknik direktörü Diego Simeone, verdiği röportajda kariyeri ve futbola bakış açısını anlattı.

Diego Simeone'den özel itiraflar! 'Hep bu aklımda...'
13 Ekim 2021 - 11:51
La Liga'nın son şampiyonu Atletico Madrid'in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone, Ole'ye verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Futbola olan bakış açısını anlatan Simeone, ''Oynadığımız maç ne olursa olsun takımımdan hep rekabetçi olmasını istiyorum. Maç sonunda ertesi günün gazeteleri Atletico'nun skorunu yazacak. Nasıl oynadığın değil, kazandığın veya kaybettiğin yazacak. Bu işin ilk kuralı bu. Kazanırsın veya kaybedersin. Oyuncularımdan o yüzden her zaman en iyisini istiyorum.'' sözlerini kullandı.

''Neden onlar gibi olmayalım?''

Rakipleri gibi olabileceklerini söyleyen Arjantinli teknik adam, ''Eğer Bayern Münih'e gitseniz kazanmaktan başka bir seçeneğiniz olmaz. Manchester City, Barcelona, Real Madrid için de aynı durum geçerli. Niye Atletico Madrid için de aynısı olmasın? Eğer bu düzeyde savaşmaya hazır değilseniz yerinizi başkasına bırakırsınız. Oyuncu veya teknik direktör önemli değil, önemli olan kulüp. Eğer 4 maç üst üste kaybederseniz sizi kapının dışına atarlar.'' dedi.

''Bu takımlarla yarışmak zorundayız''

Şampiyonlar Ligi'nin zorluğundan da bahseden Simeone, ''Joshua Kimmich'in kaybettiği tek top, evde oğlu top oynasın diye verdiği toptur. Bayern Münih bir noktada Bielsa'nın 3-3-3-1 taktiğini oynuyor ve hiç kaybetmiyorlar. Ligde Barcelona ve Real Madrid ile yarışıyoruz, Şampiyonlar Ligi'nde de Bayern, Liverpool, City gibi takımlarla yarışmak zorundayız. Şampiyonlar Ligi gerçekten çok zor bir yer. City'i görüyorsunuz. O kadar para harcadılar ancak hala kupayı kazanamadılar.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum