Ederson transferinde menajeri zengin oldu

Benfica'dan Manchester City'ye transferi resmileşen Ederson, gelmiş geçmiş en pahalı ikinci kaleci oldu. Ayrıca oyuncunun menajeri Jorge Mendes, bu transferden 8 milyon euro kazandı.

Ederson transferinde menajeri zengin oldu
01 Haziran 2017 - 13:02

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City, Benfica'nın başarılı file bekçisi Ederson'u rekor fiyata kadrosuna dahil etti. 

BUFFON'U GEÇEMEDİ

Daha önce Parma'dan Juventus'a 32.6 milyon pound'a transfer olan Gianluigi Buffon'u pound cinsinde geride bırakan Ederson 35 milyon pound karşılığında City'nin yolunu tuttu. Ancak pound-euro arasındaki farkın 2001'de daha fazla olması sebebiyle İtalya file bekçisi, 'Dünyanın en pahalı kalecisi' ünvanını korudu.

İKİNCİ TRANSFER GERÇEKLEŞTİ

Geçtiğimiz günlerde 43.6 milyon pound karşılığında Monaco'dan Bernardo Silva'yı renklerine bağlayan City, Ederson ile ikinci transferini gerçekleştirdi. 

MENAJERE 8 MİLYON EURO

Ayrıca 23 yaşındaki file bekçisi için ödenen 35 milyon pound yani 40 milyon euro'nun yarısı Benfica'ya giderken oyuncunun bonservisinin bir bölümüne sahip olan Rio Ave 12 milyon euro kazanacak. Bunun yanında menajer Jorge Mendes de transferden 8 milyon kâr edecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum