Edin Dzeko yönetimi şaşırttı!

Fenerbahçe’nin tecrübeli golcüsü aldığı sürelerle herkesi şaşırttı. Dzeko ilerleyen yaşına rağmen ne Avrupa’da ne de Süper Lig’de performans kaybı yaşamıyor.

Edin Dzeko yönetimi şaşırttı!
25 Ekim 2023 - 06:08
Edin Dzeko, attığı gollerin yanında bitmek bilmeyen enerjisiyle herkesi şaşırtıyor. Yönetim ve teknik heyet yıldız golcünün 37 yaşında olmasını düşünerek aynı performansta süreklilik yakalamasını beklemiyordu. Fakat düşünülen gerçekleşmedi. Dzeko ilerleyen yaşına rağmen ne Avrupa’da ne de Süper Lig’de performans kaybı yaşamıyor.

Geçen sezon Inter’de, Serie A’da 33 maça çıkan tecrübeli futbolcu 52 dakika ortalaması tutturmuştu. Sarı-lacivertli futbolcu Türkiye’de bu rakamları yükseltti. Fenerbahçe formasıyla 9 Süper Lig maçında boy gösteren Dzeko ortalamasını 78,7 dakikaya çıkardı.

Bu sürenin yanında 37 yaşındaki futbolcu maçın son anlarında bile kritik dakikalarda defansa gelip pres yapıyor ve pozisyon önlüyor. Tabii ki 37 yaşındaki forvetin bu performansının altında birçok etmen yatıyor. Öncelikle Teknik Direktör İsmail Kartal, elinde Batshuayi gibi yıldız bir golcü daha bulunduğu için Dzeko’yu fiziksel olarak yormuyor ve zaman zaman onu kulübeye çekerek dinlendiriyor. Bosna Hersekli forvetin sahadaki profesyonelliğini futbol dışındaki hayatında da sürdürmesi diğer bir detay olarak göze çarpıyor. Dzeko, iyi bir beslenme ve dinlenme programının yanında, sakatlık önleyici idmanlarda yapıyor. Böylece yıldız forvet bu zamana kadar aynı performansla devam etti. (Milliyet)

YORUMLAR

  • 0 Yorum