Efsane Zico Türkiye'ye doğru

Fenerbahçe’yi çalıştırdığı sezona 1 lig şampiyonluğu, 1 süper kupa, ve Şampiyonlar Lig’nde çeyrek finale çıkma başarısını sığdıran Brezilyalı teknik adamın Kayserispor’la prensipte anlaştığı öne sürüldü.

Efsane Zico Türkiye'ye doğru
04 Haziran 2017 - 12:53

Spor Toto Süper Lig’de bu sezonu üç ayrı teknik direktörle tamamlayabilen ve bir ara düşme korkusu yaşayan Kayserispor’un, Fenerbahçe’nin eski hocası, ünlü Brezilyalı antrenör Athur Zico ile prensipte anlaştığı iddia edildi.

Gelecek sezon ligde iddialı olmayı hedefleyen sarı-kırmızılı yönetimin, yıllık 1.5 milyon Euro ücret isteyen efsanevi teknik adamla el sıkıştığı ifade edildi.

Geride kalan sezona teknik direktör Hakan Kutlu ile başlayan Kayserispor yönetimi ligin ikinci yarısında Sergen Yalçın’la anlaşmış, son 6 maçta da takımı Mesut Bakkal’a emanet etmişti. Bakkal, kötü gidişatı durdurarak arka arkaya 3 galibiyet ve 2 beraberlikle 11 puan toplamış ve sarı-kırmızılı ekibi düşme kabusundan kurtarmıştı.

BAKKAL: GÖREV SÜREM BİTTİ

Kayserispor yönetiminin gelecek sezon Mesut Bakkal’la çalışmak istemediği ve Arthur Zico ile temas kurarak ünlü teknik direktörü getirmeyi tercih ettiği belirtildi.

Medipol Başakşehir ile oynanan ligin son maçından sonra açıklamalar yapan Mesut Bakkal da “Anlaşmam 6 maçlıktı. Amacımız kümede kaldık ve bunu da başardık. Benim görev sürem bitti. Kimseyle burada görüşmedim. Resmi olarak benim burada görevim bitti. Tatile çıkıyorum. Yönetim zor şartlar altında herhalde onların da zamana ihtiyacı var” demişti.

Fenerbahçe’nin başında bulunduğu 2006-2007 sezonunda sarı-lacivertli takımla şampiyonluk yaşayan Zico, 2007-2008 sezonunda da Süper Kupa’yı kaldırmış ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamıştı.

Zico şu anda Hindistan Süper Lig takımlarından FC Goa'yı çalıştırıyor. Tecrübeli teknik adam bugüne dek Fenerbahçe’nin dışında Kashima Antlers (Japonya), Bunyodkor (Özbekistan), CSKA Moskova (Rusya), Olympiakos (Yunanistan), Irak Milli Takımı ve Al Gharafa (Katar) ekiplerin çalıştırdı.
Kaynak: Ajansspor

YORUMLAR

  • 0 Yorum