Galatasaray'ın hüsran sezonu

Süper Lig'de sezon sona ererken, aldığı sonuçlar ve ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yaratan Galatasaray, taraftarlarının beklentilerinin çok uzağında kaldı.

Galatasaray'ın hüsran sezonu
04 Haziran 2017 - 13:05 - Güncelleme: 04 Haziran 2017 - 13:11

Dün oynanan maçlarla Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan ettiği, Gaziantepspor, Rizespor ve Adanaspor’un bir alt lige düştüğü Süper Lig’de Galatasaray beklentilerin altında bir sezon geçirerek sevenlerini düş kırıklığına uğrattı. 

Geçtiğimiz sezon da kötü bir performans sergileyen sarı-kırmızılı ekip üst üste ikinci yılda da taraftarının beklentileri karşılayamadı. Bu sezon ligde 64 puan toplayabilen Galatasaray, kendine ancak 4. sırada yer bulabildi. 

Sezona Riekerink ile başlayan Galatasaray son ligin bitimine 14 maç kala Igor Tudor’u teknik patronluğa oturttu. Ancak Hırvat teknik adam da beklentilerin uzağında kaldı. 

KUPASIZ KAPADI

Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan dahil olacak Cimbom, sezonu erken açmak zorunda kalacak. Sarı –kırmızılılar hiç boş geçmedikleri 5 senenin ardından, 2017 yılını kupasız kapatmak zorunda kaldı. 

Galatasaray, sezona Beşiktaş önünde kazandığı Süper Kupa şampiyonluğu ile başlamasına karşın, sonrasında futbolunu istenilen seviyeye bir türlü çıkaramadı ve üst üste ikinci sezonda da ligi önde bitiremedi.

REKABET EDEMEDİ

UEFA Finansal Fair Play Kriterleri'ne uyumsuzluğu gerekçesiyle Avrupa’dan bir yıl men edilen ve bu sezon UEFA organizasyonlarında mücadele veremeyen Galatasaray, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda ise hiçbir varlık gösteremedi.

Ligin 17. haftası sonunda 36 puanla zirvenin sadece 3 puan gerisinde bulunan sarı-kırmızılı takım, ikinci yarıda büyük bir düşüş yaşadı. Eline geçirdiği tüm fırsatları kötü kullanan Cimbom, sezon sonunda şampiyon Beşiktaş’ın 13 puan gerisinde kalmaktan kurtulamadı. 

Sarı-kırmızılılar ilk üçte bulunan Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe ile yaptığı karşılaşmaların hiç birini kazanamayarak taraftarına üzüntülü günler yaşattı. 

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Başakşehir'e elenen Galatasaray, son üç sezonun şampiyonu olduğu bu kulvarda da erken havlu atmış oldu.

TUDOR DA ÇARE OLAMADI

Sezona Jan Olde Riekerink ile başlayan Galatasaray'da, alınan başarısız sonuçların ardından takımın başına Karabükspor ile iyi işler yapan Igor Tudor'u getirse de kötü gidişe engel olamadı. 

Cimbom’da, önce Türkiye Kupası'nda Başakşehir'e elenmesi, ardından da ligde Kayserispor'a evinde yenilmesi Riekerink'in görevden alınmasına neden olurken, Karabükspor'un genç hocası Tudor, yönetimin yeni tercihi oldu.

Ligin 20. haftası sonunda Riekerink'ten, zirvenin 5 puan gerisinde bir takım alan Hırvat teknik adam, ligin son 4 maçını kazanmasına karşın zirvenin 13 puan gerisinde sezon tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum