Eljif Elmas: Aklım tamamen Fenerbahçe'de

EURO 2020 Elemeleri'nde ülkesi Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin Letonya'yı 3-1 yendiği karşılaşmada 2 gol birden atan ve bir anda gündeme oturan 19 yaşındaki Eljif hayallerini ve şu anki düşüncelerini anlattı.

Eljif Elmas: Aklım tamamen Fenerbahçe'de
06 Nisan 2019 - 14:03 - Güncelleme: 06 Nisan 2019 - 14:13

Geçtiğimiz sezon Makedonya'nın Rabotniçki takımından 500 bin euro karşılığında Fenerbahçe'ye transfer edilen Eljif Elmas Sözcü Gazetesi'ne bir söyleşi verdi.

EURO 2020 Elemeleri'nde ülkesi Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin Letonya'yı 3-1 yendiği karşılaşmada 2 gol birden atan ve bir anda gündeme oturan 19 yaşındaki Eljif'in öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

"Ballon d'Or kazanmak istiyorum"

"Benim kitabımda ‘Bu kadar yeter’ diye bir söz yok. Her zaman daha iyisini yapmak için mücadele ederim, savaşırım. Takımın en iyisi olmak isterim. Büyük hayallerim ve büyük hedeflerim var."

''Gelecekte adından söz ettiren marka bir futbolcu olmak ve Ballon d'Or kazanmak istiyorum. 4-5 yıl içinde, Real Madrid ya da Barcelona forması giymeyi hedefliyorum.''

''Eksiklerimi kapatmak için herkesten çok çalışmalıyım. Gezmeyi sevmiyorum, antrenman dışında genellikle ailemle evde zaman geçiriyorum. Çünkü henüz hedeflerime ulaşmış değilim. Hayatımda sadece futbol var, kendimi geliştirmek için çalışmalar yapıyorum.''

"Kendimi 10 numara olarak görüyorum"

''Kendimi 6 ya da 8 değil, 10 numara olarak görüyorum. Dikine ve direkt kaleye giden, driplingi seven bir oyuncuyum ama benden basit oynamam isteniyor. Hocanın kararına saygılıyım.''

"Milli takımında daha etkili olduğuyla ilgili yorumlara genç yıldız hak verircesine konuştu: “Alt yaş kategorilerinden bu yana 10 numara ve kanat forvet oynadım. Milli takımda daha önde oynuyorum. Fenerbahçe'de ise geride, daha defansif bir rol üstleniyorum. Milli takımda daha rahat hissediyorum. İleride oynayınca da farkımı gösteriyorum. Kendimi 6 ya da 8 değil, 10 numara olarak görüyorum. Dikine ve direkt kaleye giden, driplingi seven bir oyuncuyum ama benden basit oynamam isteniyor. Hocanın kararına saygılıyım. Göreve hazırım. Zorluklar yaşadım ama şimdi ‘İyi ki gelmişim' diyorum.”

"Ersun Yanal ile toparlamaya başladık"

“Sezona yeni bir teknik direktör, yeni bir sportif direktör, yeni oyuncularla başladık, her şey yeniydi. Onun için bazı zorluklar yaşadık. Fenerbahçe olarak kötü bir sezon geçiriyoruz. Hocamız Ersun Yanal ile toparlamaya başladık. Ersun Yanal ile daha fazla topla oynuyoruz, daha baskılı oynuyoruz ve çok daha iyi olacağız.”

Eljif'le kısa kısa

"Ali Koç, bize karşı çok iyi. Genç futbolculara çok değer veriyor."

"40 yaşına kadar oynamak isterim, bakacağız artık."

"En beğendiğim tezahürat, ‘Ali Koç başkan Fenerbahçe şampiyon'."

"İdolüm Ronaldinho. Kendime Ronaldinho'yu örnek alıyorum."

"Transfer haberlerine bakmıyorum. Aklım tamamen Fenerbahçe'de."

"Taraftar gereken her şeyi yaptı, artık biz de gücümüzü göstermeliyiz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum