Emre Belözoğlu'ndan itiraflar! Alex mi, Hagi mi?

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, kariyeri ve teknik direktörlüğü hakkında açıklamalarda bulundu.

Emre Belözoğlu'ndan itiraflar! Alex mi, Hagi mi?
23 Kasım 2021 - 18:49
Başakşehir'e geldikten sonra 5 maçın 5'ini kazanan Emre Belözoğlu, beIN Sports'a özel açıklamalarda bulundu.

Teknik direktörlüğün futbolculuktan daha zor olduğunu söyleyen Belözoğlu, ''Yüksek seviyede futbol oynadıktan sonra kolay değil teknik adamlık. Oyunculardan beklentiniz yüksek olur ama bugüne kadar çalıştığım tüm oyunculara verdiğim görevi iyi yerine getirdiler. Futbolculuk zor meslek ama teknik adamlık daha zormuş. Bazen, oyunun içinde olmak istediğim anlar oluyor. Oyunculara dokunabilmek, onlarla iletişim halinde olmak benim avantajım. İtalya'da, İspanya'da, İngiltere'de oynadım ve bu dilleri biliyorum. Hepsini mükemmel değil ama derdimi onlarla paylaşabilecek kadar konuşuyorum.'' şeklinde konuştu.

''Şu anki kafamı 20 yaşına geçirebilsem...''

Futbolcu olmanın en büyük hayali olduğunu belirten Emre Belözoğlu, ''Çalışmış olduğum bütün teknik adamların bana katkısı oldu. Güncel teknik direktörlerle de görüşüp fikir alıyoruz. Bu, bir gelişim süreci. Bir işi tek başınıza yapamazsınız, iyi bir ekibinizin olması gerekiyor. En çok futbolcu olmayı sevdim. Bende yeri bambaşka, benim hayalimdi ama teknik adamlıktan da keyif alıyorum. Futbolculuk çocukluk hayalimdi ve Allah da bana çok güzel bir kariyer nasip etti. Şu anki kafamı 20 yaşına geçirebilseydim, çok daha başka bir kariyerim olabilirdi.'' sözlerini kullandı.

''Visca'ya teklif yok''

Transferler hakkında merak edilen soruları da özetleyen genç teknik direktör, ''Edin Visca için şu an bize gelmiş resmi bir teklif yok. Ravil Tagir de Berkay Özcan da çok değerli oyuncular. Başakşehir, oyuncu gelişimi için çok değerli bir yer.'' dedi.

Hagi mi, Alex mi?

Emre Belözoğlu, son olarak Hagi ve Alex kıyaslaması hakkında ''Hagi ve Alex kıyaslamasını insanlar soruyorlar. Birini diğerinin önüne koymak çok hakkaniyetli olmuyor. İnsanlar bunu başka yere çekiyorlar. Benim için ikisi de hep çok değerli olarak kalacak. Ama her zaman Hagi'yi çok başka bir yere koymuşumdur. Alex, Fenerbahçe tarihinin görmüş olduğu en büyük futbolcu. Bence Türk futbol tarihinin görmüş olduğu en büyük futbolcu da Hagi.'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum