Lionel Messi: ''Bir gün döneceğim''

Barcelona efsanesi, PSG'nin süperstarı Lionel Messi, Marca'ya verdiği röportajda bir gün Barcelona'ya döneceğini ifade etti.

Lionel Messi: ''Bir gün döneceğim''
23 Kasım 2021 - 16:30 - Güncelleme: 23 Kasım 2021 - 18:58
Sezon başında Barcelona'dan ayrılıp PSG'ye transfer olan Lionel Messi, verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Marca'ya konuşan Messi, günün birinde Barcelona'ya döneceğini söylerken kariyeri hakkında da önemli sözler kullandı. İşte Lionel Messi'nin Marca'ya verdiği röportaj...

- La Liga'da birçok rekor sana ait ve bu rekorların bir daha kırılamayacağı düşünülüyor

Şu anda Paris'teyim ve 3 günde 1 maça çıkıyoruz. Bu rekorları düşünecek zamanım olmuyor. Tüm odak noktam maçlar oluyor. Emekli olduğumda kırdığım rekorların farkına varıp ne kadar şanslı olduğumu düşünebilirim. 

- Paris'e alışabildiniz mi? Hayat nasıl gidiyor?

Çok iyiyim. Yeni eve taşındık, çocuklar okula başladı ve günlük rutinlerimiz yerine oturdu. Eleme maçları nedeniyle çok kez Arjantin'e gittik ama Paris'e alıştığımızı söyleyebilirim. 

- Sen, Mbappe ve Neymar ile PSG, Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorisi mi? 

Herkes en büyük favori olduğumuzu söylüyor. Sahip olduğumuz kadroya bakınca bence de en büyük adaylardan biriyiz. Takım halinde oynayıp bunu avantaja geçirmeliyiz. Sadece biz yokuz, başka çok iyi takımlar da var. Şampiyonlar Ligi çok zorlu bir kupa. En iyiler yarışıyor. Zaten bu kupayı da özel kılan şey bu.

- Sence hangi takım Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak için aday?

Liverpool çok iyi gidiyor. Manchester City, Bayern Münih, Real Madrid ve Atletico Madrid de çok iyi takımlar. Şampiyonlar Ligi, son zamanlarda oldukça rekabetçi çünkü çok fazla takım var. 

- İspanyol takımlarının bir şansı var mı? 

Real Madrid her zaman aday. Atletico için de aynısı geçerli. İki maçlı eşleşmelerde bu iki takım çok zorludur. Buralarda oynamayı çok iyi biliyorlar. Barcelona'da çok fazla genç oyuncu var. Bence şu an Barcelona'dan daha iyi takımlar var ama Xavi'nin gelişi oraya bir enerji katacaktır. Büyümeye ve savaşmaya devam edecekler. İspanyol takımları son zamanlarda Avrupa'da çok iyi işler yaptıklarını gösterdiler.

- Cristiano'nun performansı hakkında ne dersin? 

Manchester United, çok iyi oyunculara sahip, çok iyi bir takım. Cristiano zaten bu kulübü yakından tanıyor. Başından beri gollerini atıyor ve adaptasyon sıkıntısı yaşamadı. Premier League'de sıkıntılar yaşıyorlar ama orada her şey çok çabuk dönebilir. Aralık'tan sonra her şey değişebilir.

- Ronaldo ile rekabet etmeyi özledin mi? 

Aynı ligde rekabet etmeyeli baya uzun bir zaman oldu. Kişisel ve takım olarak aynı hedeflere sahibiz. Hem ikimiz için hem de taraftarlar için çok güzel zamanlardı. İkimiz arasında yaşananlar futbol tarihinde güzel hatıralar olarak kalacak. 

- Mbappe'yi önümüzdeki sene Real Madrid'de görebilir miyiz? 

Açıkçası bilmiyorum. Kafasından geçenleri sadece o bilebilir. Ben sadece onunla bu sene aynı takımda olmaktan mutlu olduğumu söyleyebilirim. Çok önemli bir futbolcu ve PSG'nin hedeflerine odaklanmış durumda. Sezon bitince bir karar verecek. Ne olacağını bilmiyorum.

- Sergio Ramos ile aynı soyunma odasında olmak nasıl bir his?

Barcelona ve Real Madrid'in kaptanları olarak önce garip bir histi. Defalarca El Clasico'da birbirimize rakip olduk, savaştık. Ama o zamanlar geçti. Birbirimize saygı duyuyoruz. Onun gibi bir takım arkadaşına olmak harika bir şey. Umarım en yakın sürede sahalara döner. Sergio Ramos'u zaten önceden de tanıyordum. Çok fazla konuşmadık ama onunla takım arkadaşı olan ortak bir sürü arkadaşım var. Zaten tanıdığım bir futbolcu.

- Xavi, Barcelona'ya neler katabilir? 

Çok şey katabilir. Çocukluğundan beri Barcelona'da olan birisi. Kulübü çok iyi tanıyor. Çok iyi bir teknik direktör. Taraftarlar ve futbolcuların çok sevdiği bir isim. Genç oyuncular için çok önemli bir teknik direktör olacak. Onlara öğretebileceği çok şey var. Xavi ile birlikte Barcelona gelişecektir, buna hiç şüphem yok. Xavi benim arkadaşım. Onunla sık sık konuşuyoruz. Göreve geldiğinde de tebrik ettim.

- Dani Alves'in Barcelona'ya dönmesi seni şaşırttı mı? 

Aslında evet şaşırttı, özellikle bu dönemde gelmesi. Bence takıma büyük katkısı olacaktır. Özellikle genç futbolcular için. Kazanma alışkanlığı olan bir futbolcu. Bu durum diğer futbolcuları etkileyecektir. Hem saha içinde hem de antrenmanlarda etkiler. Çalışmayı çok seven ve her zaman kazanmak isteyen bir futbolcu.

- Barcelona'nın zor durumda olması seni üzüyor mu? 

Kesinlikle. Barcelona için her zaman en iyisini isterim. Orada oynamasam bile oranın bir taraftarıyım. Takım içinde hala arkadaşım olan bir çok isim var. Onlar için en iyisini isterim. Çok puan kaybettikleri doğru ama daha oynanacak çok maç var.

- Barcelona'ya bir gün dönmek ister misin?

Her zaman günün birinde Barcelona'ya döneceğimi söylerim. Çünkü Barcelona benim evim, yaşadığım yer. Kulübe yardımcı olabileceğim her an geri dönmek isterim.

- Arjantin, Dünya Kupası'nda neler başarabilir?

Şu an çok iyi gidiyoruz. Copa America kazanmamız bize güven verdi. Ancak favori olmak için daha çok yolumuz olduğunu da biliyoruz. Her maç yapabileceğimizin en iyisini yapmak zorundayız. Tekrar finale çıkmak istiyorum. Bu arzum ve hayalim hala var.

YORUMLAR

  • 0 Yorum