'En garip VAR kararı' ve Mbaye Diagne

Her hafta en az bir tartışmada karşımıza çıkan VAR, bu kez İngiltere'de, Mbaye Diagne'nin attığı golde tartışma yarattı.

'En garip VAR kararı' ve Mbaye Diagne
14 Nisan 2021 - 01:47
Premier League'de West Bromwich'in Southampton'u 3-0 yendiği maçta VAR kararları bir kez daha gündem olmuştu. Mbaye Diagne'nin attığı gol VAR'dan geçersiz sayılırken bu golün neden geçersiz sayıldığı da merak yarattı.

o kadar ilginçti ki sosyal medyadan 'Acaba VAR, Diagne yerine başka bir WBA oyuncusunu mu son adam olarak çizdi?' yorumları yapıldı. SKY Sports ise pozisyonu 'Şimdiye kadarki en garip VAR kararlarından biri' olarak nitelendirirken kararın gerekçelerini değerlendirdi.

Diagne değil, takım arkadaşı ofsayt gibi...

Diagne'ye doğru orta açıldığında VAR'dan da görüldüğü kadarıyla Diagne değil de takım arkadaşı Kyle Bartley ofsayt pozisyonunda gözüküyor. Diagne, Vestergaard'ın gerisinde olmasına rağmen VAR, Senegalli golcünün attığı golü ofsayt olarak geçersiz saydı.



''Kamera açısını engelledi, çizgi çekilemedi''

SKY Sport yorumcusu Don Goodman, ''Fotoğrafı ilk gördüğümde ben de ofsayt dedim ama yandan bakınca durum değişiyor. Diagne değil ofsaytta olan Kyle Bartley. Bartley'in golle ise hiçbir ilgisi yok.'' sözlerini kullanırken Dave Jones, ofsayt kararını şöyle açıkladı: ''Bartley'in Diagne'nin kamera görüntüsünü engellediğini ve kesin bir çizgi çizemedikleri için sahadaki karara bağlı kalmaları gerektiğini söylüyorlar. VAR'a gidilmeden de ofsayt kararı verilmişti. Sağlıklı bir çizgi çekilemediği için hakemin kararına uyuldu.''

''Düz bir açı göremiyoruz, VAR doğru karar veremez''

Eski hakemlerden Dermot Gallagher ise ''Diagne'nin hangi açıda olduğunu görebiliyor muyuz? Farklı renkteki kramponları görebiliyoruz ama resme baktığımızda düz bir açı göremiyoruz. Takım arkadaşı çizginin önünde olduğu için sağlıklı bir açı yok. Bu yüzden VAR, doğru bir karar veremeyeceklerini söyledi. Geriye tek yol olarak ise hakemin saha içinde verdiği kurala uymak kaldı. VAR olmasaydı zaten 'hakem kararı' diyerek devam edecektik.'' diyerek pozisyonu değerlendirdi.



''Diagne gol atamadığı için çok üzüldü''

WBA Teknik Direktörü Sam Allardyce da pozisyonun kesinlikle gol olduğunu söylerken ''Açıkçası büyük hayal kırıklığı yaşadık. Tüm çizgiler gol gibi gözüküyor, bence pozisyonu yanlış anladılar. İyi ki hak ettiğimiz sonucu bu karar etkilemedi. Bu kararın üstesinden geldik ve kazandık. Diagne de gol atamadığı için çok üzüldü. Golcü bir oyuncu ve atacağı goller onun özgüvenini arttıracak.'' dedi.

VAR tartışmaları her zaman, her yerde devam etmeye devam ediyor. Bu kez 'açı yetersizliği' tartışmalara yeni bir boyut kazandırmış oldu. Bakalım tartışmalar nerelere kadar gidecek...

YORUMLAR

  • 0 Yorum