Enner Valencia'nın ilginç hikayesi! Yıl; 2016

Fenerbahçe'nin yeni transferi Enner Valencia, ülkesi Ekvador'un 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde Şili ile oynadığı maçta yaptığı hareketle uzun süre unutulmayacak bir olaya imza atmıştı.

Enner Valencia'nın ilginç hikayesi! Yıl; 2016
28 Ağustos 2020 - 15:30 - Güncelleme: 28 Ağustos 2020 - 15:32
Fenerbahçe'nin forvet transferi Enner Valencia, ülkesi Ekvador adına 54 maça çıkıp 31 gol atma başarısı gösterdi. Bir kez de polisten kaçma girişimi... Valencia, 2016 yılında Şili ile oynanan Dünya Kupası Grup Eleme maçında film sahnelerini aratmayacak bir olayın başrolü olmuştu.

Boşandığı eşine karşı 30 bin dolarlık nafakasını ödemeyen Enner Valencia için mahkeme tarafından yakalama kararı çıkartılmıştı. Polis ise yakalama kararının çıkmasının ardından oynanan ilk maçta sahadaki yerini almıştı.

Bir anda sakatlandı, koşarak çıktı

2016 yılında oynanan Şili - Ekvador maçında polisler, Valencia'yı tutuklamak için karşılaşmanın bitmesini bekliyordu. Ancak maçın 82. dakikasında Enner Valencia, bir anda sakatlanarak kendisini yere bıraktı. Daha sonra ortaya atılan iddialar Ekvadorlu golcünün 'sakatlık numarası' yaparak polisten kaçma yöntemi uyguladığı yönündeydi.

Polis kovaladı, görevliler yardım etti

Sakatlığın ardından golf arabası şeklindeki ambulansa alınan Valencia, yine iddia edileceği gibi daha önceden anlaştığı görevlilerin yardımıyla, sahadan koşarak çıkartıldı. Arkasından da polisler kovaladı...

Valencia'nın polisle yaşadığı bu kovalamaca, o dönem uzun süre gündemi meşgul etmişti. Güldüren görüntülere sahne olan bu olayın nedeni, sadece Valencia'nın eski eşine nafaka vermeyi reddetmesiydi. Yaşananlar ise film sahnelerini aratmamıştı.

Daha sonra nafakayı ödedi, cezadan kurtuldu

Enner Valencia, daha sonradan 30 bin dolarlık nafakasını ödeyerek ceza almaktan kurtulmuştu. O dönem Premier League'de Everton forması giyen Ekvadorlu futbolcunun, Şili maçındaki bu kaçışı İngiliz basınının da gündeminden düşmemişti.

Valencia'nın kaçış maçını ise Ekvador 3-0 kazanmıştı. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Enner Valencia, 82. dakikadaki meşhur sakatlığının ardından yerini Jaime Ayovi'ye bırakmıştı. 

İşte Enner Valencia'nın kaçış görüntüleri;
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum