Müthiş ilişki: Guardiola & Messi

Barcelona'da harikalar yaratan Pep Guardiola ve Lionel Messi ikilisi, bu kez Manchester City'de birlikte olmaya yakınlar...

Müthiş ilişki: Guardiola & Messi
08 Şubat 2021 - 19:09
FUTBOO | Lionel Messi için Barcelona'da son birkaç aya girildi. Resmi bir açıklama yok ama durum bunu gösteriyor. Pep Guardiola da Messi'yi dört gözle bekliyor. Biz de bu ikilinin unutulmaz ilişkisini kaleme aldık.

Pep Guardiola, 2012 yılında Barcelona'dan ayrıldıktan sonra ''Ben Messi’yi dünyanın en iyi futbolcusu yapmak istedim ama o beni dünyanın en iyi teknik direktörü yaptı.'' sözlerini kullanmıştı.

2020 yılında ise Manchester City, Aston Villa'yı 6-1 yenerken Sergio Agüero 3 gol, 1 asist yaparak karşılaşmaya damgasını vurmuştu. Maç sonu bir gazetecinin ''Agüero çalıştığınız en iyi forvet mi?'' sorusuna Guardiola, ''En iyisi kesinlikle Messi. 9 numara olarak da Messi, 10, 11, 7, 6, 5, 4 numara olarak da Messi. Eğer Messi'yi çıkartırsak Agüero, geriye kalanlar arasında en iyiler arasına girer.'' cevabını vermişti. 



''Seninle çalışmak istiyorum!''

Guardiola'nın Messi'ye olan sevgisi işte böyle. Messi de Pep'e karşı boş değil. Arjantinli, Marca'ya verdiği bir röportajda eski teknik direktörü hakkında ''Kesinlikle dünyanın en iyi teknik direktörleri arasında. Çok zor olsa da Guardiola ile tekrar çalışmak çok isterim.'' demişti. İngiliz basını da son günlerde çıkan Messi - City dedikodularının ardından Messi'nin Guardiola ile konuştuğunu ve Guardiola'ya ''Seninle çalışmak istiyorum, gerisi önemli değil'' dediğini iddia ediyor.



En çok golü Guardiola ile attı

Messi - Guardiola ilişkisi içi boş bir ilişki değil. Neticede birlikte sayısız başarılar kazandı. Messi, kariyerinde en çok gol attığı sezonu Guardiola yönetiminde yaşadı. Kariyerini başka bir boyuta taşıyan 'Sahte 9' pozisyonunu da Guardiola ona öğretti. 

Messi'siz Şampiyonlar Ligi yok

Guardiola, dünyanın en iyi teknik direktörleri arasında gösterilse de kariyerinde kazandığı tüm Şampiyonlar Ligi kupasını Lionel Messi ile kazandı. Arjantinli süperstar ile birlikte 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 2 UEFA Süper Kupası ve 2 FIFA Dünya Kulüpler Kupası alma başarısı gösterdi.

İspanya'ya ya da bu birliktelik damgasını vurmuştu. Pep ve Messi, 3 La Liga, 3 İspanya Süper Kupası, 2 Kral Kupası kazandılar.



Lionel Messi için son birkaç ay

Barcelona'da çok büyük ihtimaller son birkaç ayına giren Lionel Messi için en büyük alternatiflerden biri Manchester City olarak görülüyor. City ve Pep Guardiola, zaten yıldız isme olan ilgilerini saklamıyor. Messi için de Premier League heyecan verici bir deneyim olabilir, hem de Pep Guardiola'nın takımında...

YORUMLAR

  • 0 Yorum