Erling Haaland'ın transfer olabileceği takımlar

Salzburg'daki gelişimini Borussia Dortmund'da da sürdüren ve genç yaşına rağmen şimdiden gelecek 15 yıla damga vurmasına kesin gözüyle bakılan Erling Haaland'ın yaz döneminde bir transfer yapması kimse için sürpriz olmayacaktır.

Erling Haaland'ın transfer olabileceği takımlar
09 Ocak 2022 - 01:17

FUTBOO | RB Salzburg'daki performansının ardından Borussia Dortmund'da da tarih yazan Erling Haaland'ın sezon sonunda bir transfere imza atması kimseyi şaşırtmayacak. Avrupa'nın devleri onunle ciddi şekilde ilgileniyor! Özellikle İngilizler onun peşini bırakmıyor. Peki hangi takımlar daha ön planda?

İşte Erling Haaland'ın transfer olabileceği 6 takım;

Manchester City

Manchester temsilcisi Manchester City Haaland ile yakından ilgilenen takımların başında geliyor. Her ne kadar Pep Guardiola, büyük paralar harcamalarının zor olduğunu söylese de Manchester City'nin Haaland'ın peşinde olduğunu tüm Avrupa biliyor. Belki diğer adaylar kadar ısrarcı olamayacaklar ancak Haaland için transfer masasında Manchester City'nin de olacağı açık. Agüero'nun yerini biri dolduracaksa, Haaland tam da aranan isim!

Real Madrid

Yıllardır santrfor bölgesini Karim Benzema'ya emanet eden Real Madrid'de yıllardır aynı konu gündeme geliyor. Ne zaman golcü takviyesi yapılacak? Birçok denemeler yapılsa da Benzema o formayı kimseye vermedi. Ancak Fransız golcünün 33 yaşında olduğunu unutmamak gerekiyor. Son yıllarda La Liga'da sıkıntılar yaşayan Real Madrid, geçen yaz başlattığı transfer operasyonunu, bu sene daha da gösterişli şekilde sürdürebilir. Özellikle en az 10 yıl performans verebilecek Haaland gibi bir oyuncu onlar için ideal olacaktır.

Real Madrid'in kaptanı Sergio Ramos da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, kendilerinin Haaland gibi bir golcüye ihtiyaçları olduğunu dile getirmişti.

Manchester United

Manchester United'da yıllardır bitmek bilmeyen santrfor sorununa Haaland ilaç olabilir. Öyle ki zamanında Zlatan Ibrahimovic'i bile ABD'den getirip takıma monte ettiler. Artık genç ama garanti bir golcü almalarının zamanı geldi. Cavani bir süre o bölgeyi idare etti ama Kırmızı Şeytanlar'a uzun vadeli bir golcü lazım. Premier Lig'deki Liverpool-Manchester City egemenliğini sonlandırmak istiyorlarsa Haaland transferi iyi bir başlangıç olabilir.

Juventus 

Yeniden yapılanma döneminin içinde olan Juventus'ta bu kadar kargaşaya bir de Cristiano Ronaldo'nun ayrılacağı yönündeki haberler eklendi. Bir santrafor eksikliği yaşayan Juventus bu sezonu Morata ile kapatıyor ama değişime ihtiyacı olan Juventus'un, kesinlikle santrafor bölgesini de değiştirmesi gerekiyor. Morata'ya CR7 ve Chiesa destek oluyor ancak Juventus'un bir santrafora ihtiyacı olduğu çok açık. Haaland yarışına dahil olmak için ellerinden geleni yapacaklardır.

Paris SG

Neden olmasın? Finansal olarak sorunu olmayan Paris SG'nin elinde Neymar, Icardi ve Mbappe olsa da Erling Haaland yarışına mutlaka gireceklerdir. Aynı zamanda uzun vadede Neymar ve Mbappe'nin ayrılık söylentileri de dolaşıyor. Böyle bir finansal güce de sahipken, Haaland için devrede olacaklardır. Burada soru; Haaland Paris SG'yi tercih eder mi?

Liverpool

Jürgen Klopp, iki sezon önce gelen şampiyonluğun ardından santrafor bölgesine beklenen takviyeyi yapamamıştı. Geçen sezon ligde yaşanan hayal kırıklığının da ardından yatan en büyük sebeplerden biri olarak bu gösterildi. Kırmızı-beyazlılar belki de bu sezon sessiz ve derinden yürüttüğü Haaland görüşmelerinde olumlu sonuç alır.


YORUMLAR

  • 0 Yorum