Ersun Yanal: 4. yıldız için iddialı...

Tecrübeli teknik adam, "Erzurumspor maçındaki ikinci bölüm bizim güvenimiz açısından biraz sarsıcıydı. Bunların olmaması gerekiyor. Bu yarışın içinde herkese keyif verecek ve 4. yıldız için iddialı, herkesin güvendiği bir takım yaratılacağı konusunda şüphem yok. Bugünkü takımın da bunları yerine getirebileceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Ersun Yanal: 4. yıldız için iddialı...
21 Aralık 2018 - 01:12 - Güncelleme: 21 Aralık 2018 - 12:51

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Giresunspor karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

İlk olarak özgüveni arttırmak için bu tür maçların kazanılması gerektiğine vurgu yapan Ersun hoca, “İlk olarak Fenerbahçe her maçı kazanmak için oynar. Fenerbahçe hangi maç olursa olsun, kazanmak için sahaya çıkar çünkü Fenerbahçe’nin kazanmaktan öte hedefleri vardır. Bunların içinden sadece 1 tanesi kazanmaktır. Bugün de kazandık. İstediğimiz ya da Fenerbahçe’nin oynaması gerektiği gibi bir oyunu planlayacağımız süreç bence ilk geldiğimiz günden beri başladı. 40 dakikalık bir Erzurumspor maçı, bugün zaman zaman oyun ama tabii eksilerimiz var, eksiğimiz var. Olmaması gereken ve hepimizin üzerinde titizlikle durması gereken oyunun takım savunması yönü var. Özellikle takım savunması yönündeki sertliğimizi bir an önce ortaya koymak ve birlikte savunma yapabilir hale gelmek için daha iyi önlemler almalıyız. Bu konuda hep beraber iyi konsantre olmalıyız. Çünkü bunu çalışacak zamanımız da yok. Oyuncuların özgüvenini arttırmak için bu tür maçları geçmek gerekiyor. Erzurumspor maçındaki ikinci bölüm bizim güvenimiz açısından biraz sarsıcıydı. Bunların olmaması gerekiyor. Bu yarışın içinde herkese keyif verecek ve 4. yıldız için iddialı, herkesin güvendiği bir takım yaratılacağı konusunda şüphem yok. Bugünkü takımın da bunları yerine getirebileceğine inanıyorum.” diye konuştu.

Yanal, “Salı ya da Çarşamba günü bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıda açık yüreklilikle ve açık bir dille nasıl bir plan içinde olduğumuzu anlatacağım. Bu planın ortaya koyacağı bölümler, safhalar olacak, bunlarla bizim taraftarımızı, camiamızı bilgilendireceğim. Önümüzdeki bu sürecin yani ikinci yarının bölümünün, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupası’nda hedef olarak ne bekliyoruz net bir dille anlatacağım. Planlarımızı yoğun bir şekilde hazırlıyoruz. Bu dili kullanırken kulübümüzün kendi yapısına uygun ve onun dilinden de konuşmak gerekiyor ki Fenerbahçe’nin büyüklüğüne yakışacak bir dil olmalı. Ben de bu konuda hem Başkanımızla hem yönetimimizle mutabakat halindeyim. Özlenen Fenerbahçe’nin, yitirdiğimiz belki 6 ayın çok daha ilerisinde bir Fenerbahçe olacağından hiç kimsenin de şüphesi olmasın. Bu yıl birkaç talihsiz ve şanssız olay yaşandı, yine bir taraftarımızı tribünde kaybettik, başka bir taraftarımız düşerek ağır yaralandı. Sevgili Soner’le ilgili iyi haberler geliyor, onu da en kısa sürede aramızda göreceğiz. Fenerbahçe’nin arkasına bakmadan ilerleyeceği yola doğru yönümüzü çevireceğiz."

“Zorluklar olur ama Fenerbahçe asla eğilmez, çömelmez. Fenerbahçe başka bir  boyuttur. Bunu en kısa sürede yapacağını hep beraber göreceğiz. Bunu hak eden bir taraftar grubumuz var. Vefakar ve cefakar bir taraftar grubumuz var. Sadece sportif değil, bunu her olayda göstermiştir. Bu duyarlılıklarıyla örnek olmuşlardır. Fenerbahçe bir spor kulübünden öte çok büyük bir sivil toplum örgütüdür. Türkiye sevdasıyla, Türkiye’nin sevgisiyle doludur. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” şeklinde sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum