Ersun Yanal: Biz galip gelmek için sahaya çıkarız

Fenerbahçe'nin 0-0 berabere kaldığı Yeni Malatya deplasmanının ardından sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal: Biz galip gelmek için sahaya çıkarız
24 Kasım 2019 - 22:27

Fenerbahçe'nin 0-0 berabere kaldığı Yeni Malatya deplasmanının ardından sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal açıklamalarda bulundu.

Yanal'ın sözleri şöyle:

“Zor bir rakiple oynadık. Bir dönem sağ bek, sol bek, sol açık, bir dönem santrfor, eksiklerle oynamaya alıştık. Büyük bir takımız, eksiklerin mazereti olmayacak. Oyuncularımız, sahada kazanmak için, Fenerbahçe’yi zirveye çıkarmak için mücadele edecek. Bugün de kazanmaya yakındık ve kazanabilirdik. Saha içerisindeki yaptığı yüzde 60’lık oyun becerisini, yaklaşık 20 şutla Fenerbahçe’nin ortaya koyduğu istatistiklerden aşağıda değildik. Bu işin gol tarafı var. Gole de yaklaştık. Ama futbolda penaltılar kaçar, gol vuruşları olmaz. Sonuçta saha içerisindeki formayı giyen ve terleten oyuncuların Fenerbahçe için en iyisini yapması gerekir. Bugünkü koşullarda da oyuncularımız zaman zaman iyi tempoyla da rakibine üstünlük kurdu. Ama bunu skor olarak sağlayamadık.”

Yaşanan talihsiz sakatlıklardan ötürü oyuncuların kendi mevkilerinde oynamadığına ilişkin sorulan soruyu ise Ersun Yanal şu şekilde yanıtladı:

“O mevkinin oyuncusu olmadığı zaman başka mevkinin oyuncusu oynamak zorunda kalıyor. Ama o mevkinin oyuncusu var da oynatmıyoruz diye bir şey yok. O mevkinin oyuncusu olsa onu oynatacağız ama yok. Bunu herkes biliyor. 28 kişilik kadroda kimin olup olmadığını biliyoruz.”

Sakat oyuncuların durumuyla ilgili Yanal, “Umarım haftaya düzelirler” ifadesini kullandı.

Basın toplantısındaki sözleri

Ersun Yanal, BTC Türk Yeni Malatyaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Kazanamadığımız hiçbir maç için başarılı olduğumuzu söyleyemem. Mevcut şartları düşünecek olursak bir ara sağ bek, sol bek, sol açık, şimdi de santrfor. Bu yolda bu eksikler olacak. Sahaya çıktığımızda bu eksikleri telafi edecek bir takım olmalıyız.Yüzde 60 ile yine başarıyla, topa hakimiyetle oynadığımız bir oyun oldu. Kaleye attığımız 20 şutumuz var. Fenerbahçe ortalamasına yakın bir oyundu ama bu oyunu golle süslemek gerekiyordu. Oyuncularımızın sahadaki performası, rakibe olan tutumu bize yakın olan oyunu çevirmek üzereydik. Bu oyunun bizim lehimize dönmesi için fırsatlar yakaladık. Bu olsaydı çok farklı olabilirdi. Ligde 8 takım çok yakın puanlarla devam ediyor. Çok farklı bir lig yaşıyoruz. Üçte birlik bir bölümü bitirdik. Oldukça da düşük bir puan barajıyla gidiyoruz. Bu sene bu ligin enteresan geçeceğini düşünüyorum. Biz de özellikle gol performansımızı arttırıp, diğer gol pozisyonlarındaki oyuncularımızı devreye sokup bu yarışta yine yüksek performans sergilemek istiyoruz."

"Her oyunun bir planı var. Bugünkü planda da organize ettiğimiz plana uyduk. Bazen geç alırken, bazen erken alıyorsunuz. Bana göre zamanlama doğruydu. Pozisyona da girdi. Olsaydı bunları şimdi konuşmuyor olurduk. Tabii sonuca göre konuşuyoruz. Ama ben performanstan memnunum."

"Fenerbahçe galibiyetle mutlu olur. Galibiyet bizim tek sloganımızdır. Biz galip gelmek için sahaya çıkarız." 

YORUMLAR

  • 0 Yorum