Eskişehir evinde mağlup oldu

İstanbulspor karşısında aldığı beraberlik ile sezona başlayan Eskişehirspor sahasında Elazığspor’a evinde mağlup oldu. Sergen Yalçın’ın takımı 1-0 öne geçtiği maçta 84’teki penaltı golüne engel olamadı ve sahadan mağlup ayrılmak zorunda kaldı.

Eskişehir evinde mağlup oldu
20 Ağustos 2017 - 21:34

Geçen sezon play off finalinde Göztepe’ye yenilerek Süper Lig’e çıkma hakkını son anda kaybeden kırmızı-siyahlılar, öne geçtikleri karşılaşmada Elazığspor’a 2-1 mağlup oldu. 

Eskişehir Yeni Stadı'nda oynanan ve hakem Tugay Kaan Numanoğlu ilk kez görev yaptığı karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi takım daha 1. dakikada gole yaklaştı. 

Bu dakikada Bruno Mezenga’nın vuruşunu Elazığspor defansı son anda uzaklaştırıyor.

15’te Elazığspor tehlikeli geldi. Tom’un sağ kanattan pasını alan Caner’in ceza yayı içinden şutu defanstan döndü. 

Eskişehirspor 20. dakikada gole kavuştu. Bilal Aziz Özer pasında Hasan Hüseyin Acar ceza alanının köşesinden plase bir vuruş yaptı. Defansa da çarpan top filelerle buluştu. 

Çabuk toparlanan konuk takım 27’de Erman Bulucu ile eşitliği yakaladı. Tatos’un korner atışını arka bölgede Mehmet Yiğit kafa ile indirdi. Erman da topu kafa boş kaleye göndererek maça eşitliği getirdi: 1-1

İlk yarı bu skorla 1-1 berabere tamamlardı. 

GALİBİYET PENALTIYLA GELDİ

İkinci yarıya iki takımda kontrollü başladı.

54’te Eskişehirspor tehlikeli geldi. Mezenga, Ofoedu’yu penaltı noktası üstünde topla buluşturuyor. Bu oyuncunun vuruşu üstten auta çıktı.

64. dakikada Elazığspor atağında Tatos kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Kayacan Erdoğan’ın müdahalesi ile Tatos yerde kalınca hakem serbest vuruş verdi. Bu pozisyonda konuk takım penaltı ve kırmızı kart bekledi. 

Konuk takım Elazığspor 83’te penaltı kazandı. Lucio Maranhao’nun kafa vuruşunda kaleci Kayacan topu çeldi ancak meşin yuvarlak Aykut’un eline çarpınca hakem direkt penaltı noktasını gösterdi. 

Atışı kullanan Wellington Tom’un vuruşunda top 84. Dakikada Eskişehirspor fileleriyle buluştu ve konuk Elazığspor bu gole 2-1 öne geçti. 

Bu dakikadan sonra başka gol olmayınca konuk Elazığspor, Eskişehir deplasmanından 3 puanla dönme başarısını gösterdi. 

Sergen Yalçın’ın takımı ise ligdeki ikinci haftada da galibiyetle tanışamamış oldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum