EURO 2020'nin ilk finalisti İtalya!

EURO 2020'de ilk yarı final maçında İtalya, normal süresi ve uzatmaları 1-1 berabere biten maçta İspanya'yı penaltılarla birlikte mağlup edip finale yükseldi.

EURO 2020'nin ilk finalisti İtalya!
07 Temmuz 2021 - 00:44 - Güncelleme: 07 Temmuz 2021 - 00:47
EURO 2020 yarı final eşleşmesinde Wembley'de İtalya ile İspanya karşı karşıya geldi. Özellikle ikinci yarısı büyük bir heyecana sahne olan maçı İtalya, penaltı atışları ile İspanya'yı mağlup etti ve finale adını yazdırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısında İspanya daha iyi gözükürken özellikle Olmo ile girdikleri pozisyonları değerlendiremedi. İtalya ise ilk şutunu 44. dakikada bulabildi. 

İkinci yarıda ise İtalya daha iyi bir görüntü verirken maçta da tempo yükseldi. 60. dakikada sahneye çıkan Federico Chiesa'nın golü ile İtalya 1-0 öne geçti. 

Chiesa, 'Inzaghi' oldu

Maçın TRT'deki sunucusu Levent Özçelik'in Chiesa'ya Inzaghi demesi sosyal medyada bir anda en çok konuşulan konulardan birisi oldu. 'Inzaghi' kelimesi kısa sürede Türkiye'de trend topic listesine girdi.

Morata uzatmalara götürdü, penaltıyı kaçırdı

Chiesa'nın golüne İspanya'nın cevabı ise 80. dakikada Alvaro Morata'dan geldi. Olmo'nun pasıyla buluşan Morata, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi. Alvaro Morata, böylece Avrupa şampiyonalarındaki 6. golünü attı ve 5 gollü Fernando Torres'i geride bırakarak turnuvadaki en golcü İspanyol futbolcu oldu. Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol çıkmazken yarı final maçı penaltılara gitti.

Penaltılarda İtalya, İspanya'ya karşı 4-2'lik üstünlük kurarken finale yükselen takım oldu. İspanya adına takımını uzatmalara götüren Morata, penaltılarda atışını kaçırdı ve topun başına geçen Jorginho'nun golü, İtalya'yı finale taşıdı.

İtalya'nın finaldeki rakibi, İngiltere - Danimarka maçının galibi olacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum