EURO2020'nin favori takımları

EURO2020'ye geri sayım sürerken heyecan iyice artıyor. Geçen sene pandemi sebebiyle ertelenen turnuva, İtalya-Türkiye maçıyla başlayacak. Peki şampiyonada zafere ulaşmaya en yakın takım hangileri?

EURO2020'nin favori takımları
08 Haziran 2021 - 10:52 - Güncelleme: 08 Haziran 2021 - 10:59
FUTBOO | EURO2020 için geri sayım tüm heyecanıyla sürerken turnuvada hangi takımların şampiyonluğua ulaşma ihtimalinin daha yüksek olduğunu mercek altına alıyoruz. Doğal favoriler hangi planlarla ve nasıl kadrolarla şampiyonada iddialı olmaya çalışacak?

Bu kez çok farklı: İtalya

2018 Dünya Kupası'na katılamayan ve Roberto Mancini ile yeniden yapılanmaya giden İtalya, EURO2020'nin açılış maçında sahne alacak. A Milli Takım ile Roma'da kozlarını paylaşarak turnuvaya start yapacak olan Gök Mavililer, şampiyonasının favorilerinden biri olarak gösteriliyor.

Mancini'nin öğrenciler, elemelerde 10 maçın tamamını kazanırken bu süreçte kalelerinde yalnızca 3 gol gördüler ve 37 kez rakip fileleri havalandırdılar. Ayrıca son maçını kazanmayı başaran İtalya'nın 27 maçlık yenilmezlik serisi de bulunuyor.

Chiellini ve Bonucci gibi önemli tecrübelere savunmayı emanet eden Mancini'nin, hücumda da Belotti, Insigne, Immobile silahları elinde bulunduruyor. Orta sahasında da elit isimlere sahip olan İtalya, hücum-savunma dengesi sayesinden turnuvaya oldukça formda geliyor.



Kalite, çeşitlilik ve tecrübe: Fransa

2018 Dünya Kupası'nı kazanan Fransa, yine güçlü ve bol alternatifli kadrosuyla turnuvaya şampiyonluk hedefiyle katılacak. Elemelerde Türkiye ile aynı grupta yer alan Horozlar, zorlanmasınra rağmen lider olarak bileti almayı başardı. Ancak gruptaki en büyük rakibi A Milli Takım'dan yalnızca 1 koparabilmeleri de dikkat çekti.

Bu maçlardan sonra tartışmaların artmasına karşın Uluslar Ligi'nde aldıkları sonuçlar ve takımın en büyük yıldızı Kylian Mbappe'nin ulaştığı seviye, Fransa'yı yeniden masanın en önemli aktörlerinden biri haline getirdi.

Mbappe, Griezmann, Dembele, Ben Yedder gibi hücum silahları yetmiyormuş gibi Karim Benzema'nın 6 yıl sonra milli takıma dönmesi de onlar için büyük bir avantaj olacak. Ronaldo'nun ayrılışının ardından Real Madrid'i sırtlamayı başaran tecrübeli golcünün, turnuvada nasıl bir performans sergileyeceği de merak ediliyor.

Tarihe geçecek bir veda peşinde: Almanya

2014 Dünya Kupası şampiyonluğunun ardından üst üste hayal kırıklıkları yaşayan Almanya, 2018'deki turnuvaya gruplarda veda etmesinin ardından kadroda köklü değişikliklere gitti. Boateng, Mesut Özil, Kroos gibi yıldızlarından vazgeçen Joachim Löw, daha dinamik ve aç bir takım oluşturmayı hedefledi. Elemelerde Hollanda'nın yer aldığı grubu 7 galibiyet, 1 mağlubiyetle tamamlayarak şampiyona bileti alan Almanya'nın, yine turnuvanın favorilerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. 

EURO2020, elbette Joachim Löw için bir şampiyonadan çok daha fazlası olacak. 2006 yılından beri görev yaptığı milli takımdan turnuva sonunda ayrılacağı açıklanan Löw'ün hedefi vedayı kariyerine yakışır şekilde yapmak olacaktır.



Yine çok yakınlar: İngiltere

Geçmişte çok iddialı kadrolara sahip olmalarına karşın turnuvalarda kabus yaşamaktan kurtulamayan İngiltere, bir şampiyonaya daha favori olarak katılacak. Önemli bir jenerasyon yakalayan İngilizler, 2018 Dünya Kupası'nda yarı finalde İngiltere'ye boyun eğmek zorunda kalmıştı. Ancak artık daha tecrübeli hale gelen ve kadrosuna yeni yıldızlar ekleyen İngiltere'nin tek hedefi kupayı kazanmak olacak.

Tottenham formasıyla harika bir sezon geçiren Kane, şüphesiz İngilizlerin en büyük silahı olarak görülüyor ancak Sterling, Sancho, Rashford, Lewin, Jack Grealish gibi olağanüstü bir hücum hattına sahipler. Savunma da sezon boyunca kulüp takımlarıyla üst seviyelerde forma giymiş Maguire, Chilwell, Reece James, John Stones, Kyle Walker, Trippier gibi isimlere emanet olacak.

Grupta Çekya ve İskoçya dışında 2018'de finale çıkmalarını engelleyen Hırvatistan ile kozlarını paylaşacaklar. Southgate'in öğrencilerinin, kriz anlarını doğru yönetmeleri halinde iki kere yarı finalde kaybettikleri Avrupa Şampiyonluğu'na bu kez ulaşmaları kimse için sürpriz olmayacaktır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum