F.Bahçe kafilesine şok!

F.Bahçe kafilesine şok!
19 Ekim 2016 - 09:00

Fenerbahçe kulübünün yaptığı açıklamada, uçağın camına

kuş çarptığı ve camın bu yüzden zarar gördüğü ifade edildi.

Fenerbahçe'yi Manchester United ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçı içinManchester'a götürmek üzere bugün saat 11.00'de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel uçak, yolculuk sırasında kokpit camında oluşan hasar nedeniyle Budapeşte'ye zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamaya göre; Uçuşun ikinci saatinde kokpit camına bir kuşun çarpması sonucu iki katlı camın dış bölgesinde bir kırık oluştu. Bu olay üzerine en yakın havalimanına iniş izni isteyen uçuş ekibi, uçağı yarım saatlik bir süre içerisinde Budapeşte Havalimanı'na indirdi.

Uçaktaki yolcuların herhangi bir sağlık problemi bulunmadığı öğrenilirken, İstanbul'dan gelecek yeni bir uçakla yola devam edileceği belirtildi.

Şüpheli açıklama

Fenerbahçe kulübünün yaptığı açıklamada, uçağın camına kuş çarptığı ve camın bu yüzden zarar gördüğü ifade edildi. Ancak, yaklaşık 4 saatlik İstanbul - Manchester uçuşunun 2. saatinde meydana gelen olayın "kuş çarpması" nedeniyle gerçekleşmesi fiziksel olarak imkansız. Çünkü uçağın o saatte yaklaşık 35 000 feet (yaklaşık 10 bin metre) yükseklikte bulunması gerekiyor. Bu yükseklik seviyesindeki basınç ve oksijen azlığı, ayrıca dışarının yaklaşık -50 santigrad derece olması sebebiyle o irtifada kuş da dahil olmak üzere hiçbir canlının yaşaması mümkün değil.

"Kuş çarpması olamaz"

Konuyla ilgili olarak görüş bildiren deneyimli pilotlar ise bu arızanın kuş çarpması nedeniyle gerçekleşemeyeceğini, camda daha önce bulunabilecek bir çatlağın, basınç veya benzeri faktörler nedeniyle büyümüş olabileceğini belirtti.

 Galatasaray ve Beşiktaş'tan geçmiş olsun mesajı

Fenerbahçe'nin atlattığı büyük tehlike sonrası ezeli rakipler Beşiktaş ve Galatasaray ise sessiz kalmadı. İki kulüp de resmi internet sitelerinden yaptıkları açıklamalarla Fenerbahçe Kulübü'ne geçmiş olsun dileklerini sundu.

KAFİLEYE İKİNCİ ŞOK

Fenerbahçe'nin bugün iniş yapması beklenen Manchester Havalimanındaki iki pistten birinin, bugün iniş yapanBritish Airways'e ait bir uçağın kaza yapması sonucu kapatıldığı ve tüm iniş kalkışların tek pistten yapıldığı belirtildi. 

Budapeşte'ye zorunlu iniş yapmak durumunda kalan Sarı Lacivertliler'e bir engel de İngiltere'den geldi. Kafilenin inmesi planlanan Manchester Havaalanı'nda gerçekleşen ufak çaplı bir kaza yüzünden havaalanının 1 pisti kullanıma kapandı. 

Türkiye saati ile 13.30 civarında gerçekleşen kazada British Airways'a ait bir uçağın, iniş yaparken burnunu yere sürtmesinden ötürü hasar gördüğü ve parçaların çevreye saçıldığı öğrenildi.

2 pisti bulunan havalimanının tek pistinin kapatılmasının ardından bekleyen uçakların en az 45 dakika rötar yapacağı öngörülüyor. İngiltere'ye uçtuğu uçağın camında çatlak oluşması nedeniyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye inmek zorunda olan Fenerbahçe kafilesi haberi alınca ikinci şoku yaşadı.

Program sarktı

İstanbul'dan gelecek ikinci bir uçakla İngiltere'ye hareket edecek olan Sarı-Lacivertliler tüm programı aksamış durumda.

Teknik direktör Dick Advocaat'ın TSİ 20.00'de düzenleyeceği basın toplantısı ile 20.30'da Old Trafford'da yapılması planlanan son antrenmanın daha geç saatte gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Büke Narin/Fanatik.com.tr