Fatih Terim'den 47 yıl önce gelen imza

Galatasaray'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim, sarı kırmızılı takıma ilk imzasını bundan tam 47 sene önce atmıştı...

Fatih Terim'den 47 yıl önce gelen imza
08 Temmuz 2021 - 10:28
FUTBOO | Galatasaray'da 19 kupa kazanan, Türkiye'de Avrupa kupası kazanan ilk teknik direktör olan, Türk futbolunun efsane isimlerinden Fatih Terim, Galatasaray'a ilk imzasını atalı 47 sene geçti.

Fatih Terim, geçen sene bu tarihte ''Galatasaray forması askıya hiç kuru asılmadı'' demişti. 8 Temmuz 1974 tarihinde Fatih Terim, Adana Demirspor'dan Galatasaray'a transfer olarak efsanesi olacağı Galatasaray'a ilk adımını atmıştı. 

Yaklaşık 9 bin gündür Galatasaray'da

Galatasaray forması ile 4046 gün futbolcu olarak sahaya çıkan, teknik direktör olarak ise ilk kez 1996'da koltuğu alan Fatih Terim'in Galatasaray'da teknik direktör olarak geçirdiği gün sayısı da 9 bine yaklaşmış durumda.

Kazandığı kupalar, sayısız galibiyetler...

Fatih Terim, Galatasaray ile 1 UEFA Kupası, 8 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası, 3 TFF Süper Kupa, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 TSYD Kupası kazanırken Galatasaray'ın kazandığı 4 yıldızdan neredeyse 2'sinde onun imzası vardı.


Süper Lig'de Galatasaray ile 401 maça çıkan sarı kırmızılı kulübün İmparator'u 253 galibiyet alırken 91 maçta berabere kalıp 57 yenilgi yaşadı. Fatih Terim'in Galatasaray ile yakaladığı puan ortalaması ise 2.11...

Galatasaray'a ilk imzasının üstünden 47 yıl geçen Fatih Terim, Galatasaray için 'Yaşayan efsane' olmayı sürdürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum