EURO 2020'de Atalanta farkı

EURO 2020'de futbolcuları en çok gol atan kulüpler Manchester City ile birlikte Atalanta. Bu başarı da Gian Piero Gasperini'nin rolü tabii ki çok fazla.

EURO 2020'de Atalanta farkı
08 Temmuz 2021 - 08:48 - Güncelleme: 08 Temmuz 2021 - 10:59
FUTBOO | EURO 2020'de futbolcuları en fazla gol atan kulüp takımları 5'er golle Manchester City ve Atalanta. Manchester City, zaten turnuvaya en fazla futbolcu götüren kulüplerin başında geliyordu. Atalanta ise EURO 2020'de fark yarattı desek yanlış olmaz.

Gian Piero Gasperini'nin harikalar yarattığı takımda Joakim Maehle ile Matteo Pessina 2, Robin Gosens, Aleksei Miranchuk ile Mario Pasalic 1 gol kaydetti. 

Danimarka'nın sağ kanadı emanet ettiği Joakim Maehle ise müthiş bir turnuva geçiriyor. Performansı ile en çok dikkat çeken oyunculardan olan Maehle'yi EURO 2020 sonrası çok büyük yerlerde görebiliriz. 
  • Joakim Maehle, 2 gol
  • Matteo Pessina, 2 gol
  • Robin Gosens, 1 gol
  • Aleksei Miranchuk, 1 gol
  • Mario Pasalic, 1 gol
''Soyunma odasında da koşuyor, durmuyor!''

Kasper Schmeichel da Maehle'den oldukça etkilenenlerden... Kasper Schmeichel, Maehle için ''Bu adam adeta bir makina. Sanırım soyunma odasında bile koşmaya devam ediyor. İnanılmaz, hiç durmuyor!'' sözlerini kullanıyor.

Atalanta, Joakim Maehle'yi geçen sezon Genk'ten 10 milyon euro ödeyerek kadrosuna katmıştı. Şimdi ise onu transfer etmek hiç kolay olmayacak. 

''Gasperini'ye teşekkür etmek lazım''

Turnuvada dikkat çeken bir başka Atalantalı Gosens ise övgüyü hocası Gasperini'ye vermişti. Almanya'nın sol kanadında oynayan Gosens, performansı hakkında ''Formum için Bay Gasperini'ye teşekkür etmelisiniz. Üzerimde emeği çok fazla. Bergamo'da oynarken oyun stilim şekillendi. Onun taktikleri sayesinde bugün bulunduğum yerdeyim.'' şeklinde konuşmuştu.

Gasperini gerçekten de saygı duyulası bir teknik direktör. Atalanta'da bunu zaten görüyoruz. EURO 2020'de de kendisi olmasa bile futbolcuları sayesinde bunu bir kez daha gördük.

YORUMLAR

  • 0 Yorum