Fatih Terim'le 5 yıl daha

Galatasaray Kulübü, Terim'in avukatı Rezan Epözdemir ile bir araya geldi ve nihai anlaşmayı sağladı. Tecrübeli teknik adamla 5 yıl için daha anlaşmaya varıldı.

Fatih Terim'le 5 yıl daha
27 Şubat 2019 - 22:02 - Güncelleme: 06 Eylül 2019 - 12:40

Spor Toto Süper Lig'de ikinci sırada bulunan, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise yarı finale yükselen Galatasaray, halen TFF resmi sitesinde bitiş tarihi Mayıs 2019 olarak gözüken teknik direktör Fatih Terim’in sözleşmesini uzatma kararı aldı.

Ekim ayında prensip anlaşmasına varılan ve boş sözleşmeye imza atan Terim’in yeni kontratı da resmiyete dökülmüş oldu.

Sarı-kırmızılı kulüp, Fatih Terim’in 2024 Mayıs ayına kadar olan yeni sözleşmesini Mart ayının ilk haftasında TFF’ye resmen gönderecek.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Galatasaray'da Başkan Mustafa Cengiz ve 2. Başkan Abdurrahim Albayrak, geçtiğimiz hafta, Fatih Terim’in avukatı Rezan Epözdemir ile bir araya geldi.

Fatih Terim’in 5 yıllık sözleşmesi tüm detayları ile bu buluşmada hazırlandı. Tecrübeli teknik adam, Galatasaray’dan herhangi bir talepte bulunmazken, görüşmede de kendi değil avukatı Epözdemir yer aldı. Terim'in, Galatasaray’dan herhangi bir ücret artışı talep etmeyip, tarafların mevcut sözleşme şartları ile yola devam edeceği belirtildi.

65 yaşındaki teknik adamın 5 yıllık yeni kontratında tazminat maddesi yer almayacak. Başarı odaklı kontratta Terim, sadece 2017 yılında imzaladığı sözleşmede olduğu gibi yaklaşık 500 bin euro ekstra şampiyonluk primi alacak.

TFF’ye önümüzdeki hafta gönderileceği belirtilen kontratta Fatih Terim, şu anda olduğu gibi Galatasaray Kulübünden yıllık, yaklaşık 3 milyon euronun karşılığı olan 18 milyon TL net ücret alacak.

Prensip anlaşmasının sağlandığı Terim’in 5 yıllık kontrata imza atması ile resmen devreye girecek olan sözleşmesinin ardından tecrübeli teknik adamın Galatasaray Kulübü ile en uzun süreli imza attığı anlaşma olacak.






YORUMLAR

  • 0 Yorum