Fatih Terim tek tek açıkladı!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Lazio ile oynanacak olan Avrupa Ligi maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim tek tek açıkladı!
15 Eylül 2021 - 18:31
Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile oynayacağı maç öncesi Fatih Terim basın toplantısı düzenledi.

Grubun çok zor olduğunu belirten Terim, ''Şampiyonlar Ligi'nde olsa yadırganmayacak bir grup. Hepsi çok güçlü. Lazio, şampiyonluğa oynayacak kapasitede. Marsilya zaten çok iyi başladı, çok iyi takım. Lokomotiv her zaman bu arenada bulunan, önemli işler yapabilecek bir takım.'' diyerek sözlerine başladı.

''Biz onları, onlar bizi özledi''

Fatih Terim, bu sezon ilk kez kendi statlarında maça çıkacaklarını söylerken ''Taraftar, Galatasaray'ın en önemli desteği. Biz onları, onlar bizi özledi. Galatasaray taraftarının önüne ilk defa çıkacak oyuncular var. Kendi ülkelerinde veya liglerinde böyle bir sevgi ve tezahürat seliyle karşılaştıklarını sanmıyorum. Bizdeki başka bir şekil.'' dedi.

Takımın son durumu hakkında da konuşan Fatih Terim, ''Şundan emin olabilirsiniz ki, ufak tefek sakatlıkların karşıma sakatlık olarak çıkmasından hoşlanan biri değilim. Onlar da bunu biliyorlar, fedakarlık yapıyorlar. Analiz toplantısından geliyoruz. Belki de 11'i bugün değil, yarın gündüz sahada dizeceğim. Benzer senaryolar, aynı skorla bitince keyfimiz kaçıyor. Çok pozisyon kaçırıyoruz. Bu genç takımın yaptığı arızaları göreceğiz. Onlar yapacak, biz düzelteceğiz. İdeali hep beraber bulacağız. Genç ve tecrübeli oldukları zaman daha da tutulmaz bir Galatasaray olacak.'' ifadelerini kullandı.

''Nasın kazandığın da önemlidir''

Daha iyi olacaklarını de söyleyen tecrübeli teknik direktör, ''Ne zaman basıp, ne zaman duruyoruz, aktif dinlenmeyi pasla, topla yaptığımız gün çok daha iyi bir takım, çok daha yenilmez olacağız. Lazio maçı, Trabzon, Hatay, Kasımpaşa... Çok önemli bir durak Lazio. Özgüven için çok önemli. Umarım onları başka bir boyuta taşıyacak bir oyun ve skor alırız. Bazen bir maçı kaybetmek önemli değildir ama nasıl kaybettiğin önemlidir. Nasıl kazandığın da önemlidir.'' şeklinde konuştu.

''Ben bir Messi hayranıyım''

Avrupa futbolu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Terim, ''İtalya ailecek mutlu olduğumuz bir yer. Kazanımlar, şampiyonluklar gelir geçiyor, kalıcı olan iz olur. İz bıraktım, çok iyi dostluklarım var. Seviyorum İtalya'yı. Nicolo Barella'yı tanımam, alma ihtimalimiz de yok. Çok beğeniyorum. Ben bir Messi hayranıyım. Yıllardır bana sorarlar. 1 Messi, 2 Messi, 3 Messi. Saha içinde yapamayacağı iş yok.'' diyerek basın toplantısını sonlandırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum