Fenerbahçe, 9 kişilik Gençlerbirliği karşısında 2-1 kazandı

Ankara'da oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında 2-1 galibiyet aldı. Karşılaşmada Gençlerbirliği oyunu 9 kişi tamamladı. Roberto Soldado, Valbuena ve Giuliano'nun uyumu Fenerbahçe teknik ekibinin yüzünü güldürdü.

Fenerbahçe, 9 kişilik Gençlerbirliği karşısında 2-1 kazandı
27 Ağustos 2017 - 23:24 - Güncelleme: 27 Ağustos 2017 - 23:40

Fenerbahçe, sezon başından bu yana ilk defa Valbuena, Soldado ve Giuliano üçlüsü ile karşılaşmaya başladı. İlk defa ideal ilk 11’i sahada olan Fenerbahçe, Ümit Özat’ın başında olduğu Gençlerbirliği karşısında galibiyet aradı.

Fenerbahçe karşılaşmaya hızlı ve etkili başladı. 15 dakika boyunca Gençlerbirliği’ni baskı altına aldı.

Fenerbahçe, 20. Dakikada Gençlerbirliği’nin savunma hatası ile öne geçti. Fenerbahçe için hızlı hücum için gerekli skor ortaya çıktı.

30 dakika boyunca Fenerbahçe kaleyi ablukaya aldı. Fenerbahçe galibiyet için bastırıyor. Özellikle sol kanattan Fenerbahçe etkili ataklar yapıyor.

35. dakikada savunmada yapılan bir faul ile Gençlerbirliği penaltı kazandı. Ahmet Oğuz penaltıdan attığı golle skoru eşitledi. Skrtel’in savunmada yaptığı hata, Fenerbahçe’nin kalesine penaltıdan gol olarak döndü.

 

41. dakikada Tokelo Rantie, Hasan Ali Kaldırım’a orta alanda yaptığı faulle oyun dışı kaldı. Fenerbahçe’nin son zamanlardaki en hızlı ilk 45 dakikası oldu. Hasan Ali Kaldırım’a Rantie’nin faul sonrasında vurması, hakemin kırmızı kart çıkartmasında etkili oldu.

Gençlerbirliği, 44. Dakikada korner kullandı. Gençlerbirliği bir kişi eksik de olsa tüm hatları ile Fenerbahçe yarı sahasına gelmeye çalıştı. Arka arkaya kornerler ile Gençlerbirliği duran toptan gol aradı. Kornerleri başarı ile savunan Fenerbahçe hücuma çıktı. Ancak yaptığı hücum faul ile atağı sonlandı.

İlk 45 dakikada Fenerbahçe etkili bir oyun oynadı. İkinci yarıda Fenerbahçe sakin kalarak galibiyet golünü arayacak. Volkan Demirel, 45 dakika boyunca Fenerbahçe taraftarının gönlünü almak istediğini gösterdi. Kalede güven verdi.

Ve ilk 45 dakika 1-1 eşitlik ile bitti.

İkinci yarıya Gençlerbirliği başladı. İkinci 45 dakikaya Fenerbahçe hocası, Aatıf ile başladı. Dirar kenara geldi. Gençlerbirliği’nde bir savunma oyuncusu olan Jailton oyundan çıkarken, Halil İbrahim oyuna giriyor.

51. dakikada Valbuena sağ kanattan bindirme yaptı. Valbuena’nın ortasında ceza sahasındaki hiçbir oyuncu topa dokunamadı. Arka direkte kimse olmadığı için top sol köşeye gitti. Valbuena karşılaşmadaki en dikkat çeken oyuncu olmayı başardı.

Aatıf’ın 55. Dakikada ceza sahası dışından çektiği şut az bir farkla dışarı çıktı. Fenerbahçe ikinci yarıya etkili başladı.

57. dakikada Roman, Gençlerbirliği’nin kontra atağını durdurmak için faul yaptı. Deneyimli oyuncu sarı kart ile cezalandırıldı.

Fenerbahçe, Valbuena ile Gençlerbirliği kalesine etkili bir şekilde geldi. Valbuena gole çok yaklaşmıştı. Çektiği şut az bir farkla dışarıya çıktı.

67. dakikada Ozan Tufan göğsü ile yumuşattığı topu, ağlara gönderdi. Fenerbahçe’de Isla’nın sağ kanattan açtığı orta, Ozan Tufan’ın önüne düştü. Ozan Tufan sakin bir vuruş ile topu ağlara gönderdi. Fenerbahçe 2-1 öne geçti.

Fenerbahçe, Ozan Tufan ile golü bulduktan sonra oyunun kontrolünü ele aldı. Fenerbahçe, oyun planına sadık kalarak golü bulmanın peşine düştü.

74 dakika boyunca gol dışında Gençlerbirliği’nin etkili bir pozisyonu olmadı. Fenerbahçe rakibine pozisyon vermiyor. 75. Dakikada Gençlerbirliği’nin uzaktan kullandığı frikik dışında kaleye yaklaşamadı.

İsmail Köybaşı sol çizgiye doğru indi. Açtığı ortada topa hiç kimse dokunamadı. Sahipsiz kalan top sağ çizgiye doğru yuvarlandı. Aatıf, ikinci yarıda oyuna dahil olur olmaz etkili bir oyun ortaya koymayı başardı.

Murat Duruer, 86. Dakikada Aatıf’a yaptığı sert müdahale sonrasında kırmızı kart gördü. Fenerbahçe için sahada galibiyet daha da kolay bir hal aldı.

87. dakikada Roberto Soldado ceza sahasına yaklaştı. Topu ceza sahasındaki Giuliano’ya ulaştırmak istedi ama top Gençlerbirliği kalecisinin önüne düştü.

 Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1'lik galibiyeti ile sonuçlandı. Fenerbahçe namalup bir şekilde puanını 5'e çıkarttı. Gençlerbirliği ise 1 puanda kaldı. Ümit Özat için tehlike çanları çalmaya başladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum