Fenerbahçe - Başakşehir muhtemel 11'ler

Fenerbahçe, Süper Lig'de 2020-2021 sezonun 14. haftasında Başakşehir karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Fenerbahçe - Başakşehir muhtemel 11'ler
23 Aralık 2020 - 00:52 - Güncelleme: 23 Aralık 2020 - 21:05
Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 14. haftasında Fenerbahçe ile Başakşehir kozlarını paylaşacak.

Ülker Stadyumu'nda saat 19:00'da oynanacak karşılaşmayı Bahattin Şimşek yönetecek. Mücadele beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Fenerbahçe: Altay, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Tisserand, Novak, Ozan, Gustavo, Mert Hakan, Ferdi, Caner, Cisse

Başakşehir: Mert, Rafael, Mehmet, Ponck, Bolingoli, İrfan, Mahmut, Visca, Crivelli, Chadli, Demba Ba

Eksikler

Fenerbahçe: Perotti, Samatta, Tolga Ciğerci, Lemos, Pelkas, Sosa

Başakşehir: Skrtel, Epureanu, Caiçara

Devler Ligi yükünü kaldıramadı

Süper Lig'e kötü bir başlangıç yapan Başakşehir, 5. haftadan sonra toparlanma sürecine girse de Şampiyonlar Ligi fikstürüyle birlikte çöküş yeniden başladı. Devler Ligi'nde rakiplerine zorluk çıkarmayı başaran İstanbul ekibi, dönüşlerde lig maçlarında istediği sonuçları alamadı. Son 4 maçını kaybeden Başakşehir, 15 puanla 13. sırada yer alıyor.

Üst üste kabus gibi maçlar

Süper Lig'de ilk 7 haftada mağlubiyet almayan Fenerbahçe, son hafta Kadıköy'de Konyaspor'a mağlup oldu. Sarı-lacivertlilerde 2-0'lık yenilgiden daha çok ortaya konan oyun ve tepkisizlik eleştirildi. Ancak Fenerbahçe, milli ara dönüşünde adeta gövde gösterisi yaptı. Gençlerbirliği maçını 5-1 kazanan sarı-lacivertliler, zirve takibini sürdürdü. Kupada da Sivas Belediye'yi farklı geçen Fenerbahçe, favori olarak gösterildiği derbi maçında ciddi yara aldı. Tam 15 yıl sonra evinde Beşiktaş'a kaybeden sarı-lacivertlilerin, oyun olarak da halen birçok şeyi oturtamadığı tekrar gözler önüne serilmişti. Erol Bulut'un öğrencileri, deplasmanda seriyi sürdürerek Denizlispor'u 10 kişiyle mağlup etmeyi başardı. Ancak eksik kaldıkları bölümde Ege ekibinin kurduğu baskı ve sarı-lacivertlilerin oyun olarak buna yanıt verememesi, Erol Bulut'un eleştirilmesine sebep oldu. 

Sarı-lacivertliler, Denizli'de Altay sayesinde atlattığı kabusu bir hafta sonra Kadıköy'de yani evinde görmek zorunda kaldı. Hem 3-0'lık mağlubiyet hem ortaya konan oyun, ciddi şekilde sorgulandı. Erol Bulut'un koltuğu bile tehlikeli hale gelmilken son darbe de Gaziantep'te geldi. Fenerbahçe, Gaziantep FK karşısında da varlık gösteremedi ve sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrıldı.

Fenerbahçe 4-3 önde

Fenerbahçe ile Başakşehir arasında oynanan son 10 maçın 3'ü berabere biterken 4 karşılaşmayı sarı-lacivertliler kazandı. Başakşehir ise 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum