Fenerbahçe Cagliari'yi Valbuena ile geçti

UEFA Avrupa Kupası’nda play off turuna kalan Fenerbahçe, Süper Lig’in başlamasına sayılı günler kala son hazırlık maçında İstanbul’da ağırladığı İtalyan temsilcisi Cagliari Calcio’yu 1-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli takımın golü Fransız yıldız Valbuena’dan geldi.

Fenerbahçe Cagliari'yi Valbuena ile geçti
07 Ağustos 2017 - 22:19 - Güncelleme: 07 Ağustos 2017 - 22:27

Avrupa ‘da Sturm Graz engelini aşarak yoluna devam eden Fenerbahçe, sezonun son hazırlık maçında İtalya Seri A takımı Cagliari’yi Ülker Stadyumu’nda ağırladı. 

12 Ağustos’ta İzmir ekibi Göztepe ile Süper Lig mücadelesi verecek olan sarı-lacivertliler, İtalyan temsilcisi karşısına Carlos Kameni, Mehmet Topal, Martin Skrtel, Mauricio Isla, İsmail Köybaşı, Salih Uçan, Ozan Tufan, Nabil Dirar, Miroslav Stoch, Alper Potuk, Robin van Persie 11 ile sahaya çıktı. 


Karşılaşmasının ilk yarısında iki takım da temkinli futbol ortaya koyarken, ilk devrede gol sesi çıkmadı. 

İkinci yarıya Alper, Skertel, Van Persie, Dirar ve Salih’i kulübeye çekerek başlayan teknik patron Aykut Kocaman bu futbolcuların yerine Valbuena, Roman, Ahmethan, de Souza ve Eljif Elmas’ı alarak başladı. 


Bu değişiklikler 61. dakikada meyvesini verdi. Kanarya’nın Fransız yıldızı Valbuena bu dakikada takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını attı. 

Karşılaşmada başka gol olmayınca sarı-lacivertliler bu sezonki 6. hazırlık maçında ilk galibiyetini almış oldu. 


Sarı Kanarya top başı yaptığı haziran ayının sonundan itibaren toplam 6 hazırlık maçı oynadı. 8 Temmuz’da CS Juventus Bükreş’e 3-2, 12 Temmuz’da Sporting Lizbon 2-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, 15 Temmuz’da Marsilya’ya da 1-0 yenilmekten kurtulamadı. 


17 Temmuz’da karşılaştığı Athletic Bilbao ile 0-0 berabere kalırken, 19 Temmuz’da ise Monaco ile de 1-1’le sahadan ayrılmıştı.. Fenerbahçe son hazırlık maçında İtalyan ekibi Cagliari Calcio’yu 1-0 mağlup etti. 


UEFA Avrupa Ligi’nde Sturm Graz engeleni 2-1 ve 1-1’lik skorlarla aşan Fenerbahçe, play off turunda Makedon ekibi Vardar ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, rakibiyle 17 Ağustos’ta deplasmanda, rövanşı ise 24 Ağustos’ta sahasında oynayacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum