Fenerbahçe'de sorun yok

Şampiyonluk parolasıyla açtığı yeni sezon için hazırlıklarını Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nde sürdüren Fenerbahçe’de kulüp doktoru Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, futbolcular hakkında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de sorun yok
05 Temmuz 2017 - 18:47

Sarı-lacivertli takımın kulüp doktoru Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, sağlık sorunu olan futbolcularla ilgili bilgiler paylaştı. 

Şu an için ciddi bir şey olmadığını, Aykut Kocaman ve ekibiyle birlikte her gün özellikle mesafeleri kontrol ettiklerini ve mesafelerdeki hızlara baktıklarını belirten Prof. Dr. Kunduracıoğlu, “Seviyeyi yorgunluk seviyesine gelince azaltıyoruz. Hocamız ve teknik ekiple uyum içerisinde birlikte koruyoruz” şeklinde konuştu.

PERSİE’YE ÖZEL PROGRAM

Robin van Persie’nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Burak Kunduracıoğlu, “Kas dengelerini korumak adına zaman zaman takımdan alıp özel programlar uyguluyoruz. Geçen sene de yapıyorduk. Bir miktar daha yukarı çekip takıma tekrar dahil ediyoruz. Şu an iyi durumda. Takımla idmanlara zaman zaman yine çıkacak, ama özel programa devam edeceğiz” dedi.

“FERNANDAO İÇİN BEKLEYECEĞİZ”

Geçen sezon Atiker Konyaspor’la oynanan maçta omzundan sakatlanan Fernandao’nun sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kunduracıoğlu, “Fernandao’nun kolunda, humerus dediğimiz kemik 5 yerden kırılmıştı ve cerrahisi yapıldı. Bunun kaynama süreci de 5 yerden kırık olduğu için 3 ila 6 ay arasında. 3 ay tamamlandıktan sonra baktık; kaynama iyi düzeyde gidiyor fakat bir yerde kaynama tamamlanmamış. Fernandao'yu ikili mücadelelere sokmadan idmanlara başlattık. Eğer 6. aya kadar devam edecek olursa bekleyeceğiz” ifadesini kullandı.

Genç futbolcu Yiğithan Güveli’yle ilgiliyse, “Yiğithan'ın son maçta arka çapraz bağında totale yakın bir yırtılması olmuştu. İyileşme süreci 6-8-10 hafta sürüyor. İyi gidiyor. 3.hafta sonundaki kontrolleri yaptık, beklediğimiz gibiydi” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEY YOLUNDA”

Milli takım kadrosunda yer alan ve takıma geç katılan oyuncularla ilgili de açıklamalarda bulunan Burak Kunduracıoğlu, “Milli takım oyuncuları diğerlerinden bir hafta daha geç tatile çıktılar. O bir haftayı milli maçlar nedeniyle antrenmanlı geçirdiler. Geri kalan sürede de onlara bir 7-10 gün civarında izin verdikten sonra kendilerine bireysel antrenman yapmaları için bir program verilmişti. O programlar dahilinde çalıştılar. Şimdilik her şey iyi gidiyor” diyerek sözlerine noktayı koydu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum