Fenerbahçe Doğuş'un programı belli oldu

Yeni sezona da iddialı hazırlanan THY Euroleague şampiyonu Fenerbahçe Doğuş, yenilenmiş kadrosuyla hazırlık döneminde önemli rakiplerle mücadele edecek.

Fenerbahçe Doğuş'un programı belli oldu
25 Ağustos 2017 - 17:02 - Güncelleme: 26 Ağustos 2017 - 14:37

Geçen sezonu THY Euroleague ve Türkiye Ligi şampiyonu olarak tamamlayan Fenerbahçe Doğuş’un yeni sezon öncesi hazırlık programı da netleşmeye başladı.

Kadrosunda önemli değişiklikler olan sarı-lacivertli ekibin yeni sezon hazırlıkları Ağustos ayının son haftasında sağlık kontrolleriyle başlayacak, 1 Eylül’den sonra da kondisyon ve taktik antrenmanlarıyla sürecek.

İlk maçlar Zadar Turnuvası'nda

Fenerbahçe Doğuş son üç sezonda olduğu gibi bu sezon da Hırvatistan’daki Zadar Turnuvası’na katılacak. Turnuvada sarı-lacivertli temsilcimizin dışında; CSKA Moskova, Panathinaikos, Brose Bamberg, Bayern Münih ve Khimki mücadele edecek. 

A Grubu: Fenerbahçe Doğuş, Brose Bamberg, BC Khimki
B Grubu: CSKA Moskova, Panathinaikos, Bayern Münih

21 Eylül:
19:00 / Brose Bamberg – Khimki
21:30 / Bayern Münih – Panathinaikos

22 Eylül:
18:30 / Fenerbahçe Doğuş – Brose Bamberg
21:00 / Panathinaikos – CSKA Moskova

23 Eylül:
19:00 / CSKA Moskova – Bayern Münih
21:30 / Fenerbahçe Doğuş – BC Khimki

24 Eylül:
17:00 / Beşincilik Maçı
19:30 / Üçüncülük Maçı
22:00 / Final Maçı

Slovenya'da Olimpija ile karşılaşacak

Zeljko Obradovic yönetiminde yeni sezonda da tüm kulvarlarda şampiyonluğu hedefleyen Fenerbahçe Doğuş 25 Eylül’de Slovenya’da Union Olimpija ile bir hazırlık maçı yapacak.

Cagilari'de dörtlü turnuva iptal edildi

Bu karşılaşmanın ardından İtalya’ya geçmeyi planlayan sarı-lacivertli ekip 26-27 Eylül tarihlerinde Cagliari’de düzenlenecek dörtlü turnuvada mücadele edecekti. Ancak son anda yapılan değişiklikle sarı-lacivertli takımın Cagliari planı iptal edildi.

Belgrad'ta 2 maç 

Fenerbahçe Doğuş Slovenya'nın ardından Belgrad'a gidecek ve 26 Eylül'de Partizan'la karşılaşacak. Obradovic'in yetiştiği kulüp olan Partizan'la yapılacak maçın ardından sarı-lacivertli ekip 27 Eylül'de bu kez Borac Cacak ile karşılaşacak.

Ve Cumhurbaşkanlığı Kupası

Belgrad'taki maçların ardından yeni sezon hazırlıklarını tamamlayacak olan Fenerbahçe Doğuş ilk resmi maçını 4 Ekim Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Ankara’da Banvit ile yapacak.

Ligdeki ilk rakip de Banvit

Sarı-lacivertli ekip Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk maçında da yine Banvit ile karşılaşacak. Ülker Sports Arena’daki maç 6-7 ya da 8 Ekim’de oynanacak.

Euroleague'e Malaga'da başlayacak

Sarı-lacivertli takımın THY Euroleague’deki ilk maçı ise 12 Ekim’de deplasmanda Unicaja Malaga ile olacak. Malaga’daki karşılaşma TSİ 22:00’de başlayacak.

Fenerbahçe Doğuş yenilendi

Fenerbahçe Doğuş bu sezon kadrosunda önemli değişikliklere gitti. Takımın iki önemli kozu Bogdan Bogdanovic ve Ekpe Udoh NBA’in yolunu tutarken, beklenen katkıyı yapamayan Anthony Bennet ile yollar ayrıldı. Genç oyun kurucu Berk Uğurlu ise Pınar Karşıyaka’ya kiralandı.

Sarı-lacivertli takım transfer döneminde önemli hamleleriyle dikkat çekti. Brose Bamberg’ten Nicolo Melli, Galatasaray Odeabank’tan Sinan Güler, Kızılyıldız’dan Marko Guduric, Çin Ligi’nde mücadele eden Shadong Golden Stars’tan Jason Thompson’ı renklerine bağlayan Fenerbahçe Doğuş, Sloukas, Datome ve Barış Hersek’le de sözleşme yeniledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum