Fenerbahçe, Lemos transferini bitirdi!

Fenerbahçe, Las Palmas'ın Uruguaylı stoperi Mauricio Lemos transferini bitirdi.

Fenerbahçe, Lemos transferini bitirdi!
25 Ağustos 2020 - 12:02 - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 - 15:11
Fenerbahçe, aradığı stoperi İspanya'da buldu. Sarı lacivertli kulüp, Las Palmas'ın Uruguaylı stoperi Mauricio Lemos'un transferini bitirdi.

İtalyan gazeteci Nicolo Schira, Fenerbahçe'nin Las Palmas'tan Mauricio Lemos transferini tamamladığını ve Fenerbahçe'nin Lemos için Las Palmas'a 1.5 milyon euro ödeyeceğini açıkladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, basın mensuplarına verdiği demeçte ''Kısa zaman içinde stoper transferimiz açıklanacak'' demişti.

Marucio Lemos kimdir?

24 yaşındaki Mauricio Lemos, Las Palmas dışında Sassuolo ve Rubin Kazan'da forma giymişti. 2 kez Uruguay milli takımında da oynayan Lemos'un adı iki sezon önce Barcelona ile anılmıştı. O dönem Barcelona, Lemos transferini çok istemiş ancak son anda transfer tamamlanamamıştı.
 

Sert, agresif ve hızlı bir futbolcu olan Lemos, oyun tarzı ile vatandaşı Diego Lugano'ya da benzetiliyor. Zaman zaman duran toplarda da sürpriz goller bulabiliyor. La Liga'da 49 maçta 5 golü var. Gelecek vaad eden stoperler arasında gösterilen Lemos'un Las Palmas ile bir yıl daha sözleşmesi bulunuyordu.

Artıları, eksileri nelerdir?

Hırçın bir oyuncu olan Lemos için bu özelliği zaman zaman handikap oluşturabiliyor. Fazla sarı kart görmesiyle eleştirilen Uruguaylı, geçen sezon 10 sarı kart görmüştü.

İsminin Barcelona ile anıldığı dönemlerde piyasa değeri 10 milyon euroya kadar çıkmıştı. Şimdi ise 1.60 milyon euro değeri var. Son yıllarda değeri düşüşe geçti ancak Las Palmas ile La Liga 2'de oynamasının bunda büyük payı var. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum