Fenerbahçe Lens'te geri adım attı

Sezon sonundaki durumu belirsiz olan Hollandalı için girişimde bulunan Fenerbahçe, çıkan maliyet tablosundan sonra transferden vazgeçti.

Fenerbahçe Lens'te geri adım attı
02 Haziran 2017 - 09:36

Sezon başında Sunderland kulübünden kiralanan Jeremain Lens, gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmıştı. Hollandalı oyuncu, Fenerbahçe’de gösterdiği performansla milli takım kapısını bile aralamıştı.

Kiralık oyuncunun performansından çok memnun olan sarı-lacivertliler, sezon arasında ve bitimine doğru oyuncu için girişimlerde bulundu. Sunderland’in 16 milyon eurodan açtığı bonservis kapısını 5.5 milyon euroluk sözleşme maddesi tutarına kadar indiren sarı-lacivertliler, oyuncunun maaş, bonus, imza parası ve menajer parası istemesi maliyetin artmasına neden oldu.

ÇEKİLDİ

Fenerbahçe, oluşan tabloda 13 milyon euro gibi bir ücretle karşı karşıya kaldı. Transferde FFP kıskacında olan Fenerbahçe’nin bu tutarı karşılaması mümkün değil. Oyuncu için gelecekte takımın başına geçmesi muhtemel Aykut Kocaman’ın fikrini alan yönetim, “O maliyetleri karşılamamız mümkün değil, o tutarlara alternatifli oyuncu alabiliriz” ifadesini aldı.

Beşiktaş’ın da gündemine aldığı Lens, Fenerbahçe’den senelik 4 milyon euro garanti ücret talep etti. Transferde ezeli rakibi ile dirsek temasında olan sarı-lacivertliler, “Beşiktaş, 4 milyon euro verecekse alsın” diyerek görüş bildirdi ve transferden çekildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum