Fenerbahçe Mehmet Ekici'yi açıkladı

Ara transfer döneminin en çok konuşulan ismi Mehmet Ekici, Fenerbahçe’yle söz kesti. Transfer sezonunun açılmasıyla birlikte Ekici imzayı atacak.

Fenerbahçe Mehmet Ekici'yi açıkladı
05 Haziran 2017 - 12:55 - Güncelleme: 05 Haziran 2017 - 16:33

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında ocak ayı transfer sezonunda gerilimin yükselmesine neden olan Mehmet Ekici, kendisini 4+1 yıllığına Fenerbahçe’ye bağlayacak sözleşmeye imza atacak.

Fenerbahçe Ekici ile olan temaslarını resmi internet sitesinden, “Kulübümüz, profesyonel futbolcu Mehmet Ekici ile yaptığı görüşmeler sonucu kulübümüze transferi konusunda prensip anlaşmasına varmıştır. Resmi transfer dönemi açıldıktan sonra Mehmet Ekici ile sözleşme imzalanacaktır” şeklinde duyurdu.


MEHMET EKİCİ NE KADAR ÜCRET ALACAK?

Trabzonspor’daki sözleşmesini tamamlamasının ardından Fenerbahçe’nin yolunu tutan Ekici, 4+1 yıllık anlaşma sağlayacak. Oyuncu ilk iki yıl için 1 milyon 750 bin euro garanti ücret, 30 maç ve üzeri forma giymesi durumunda 250 bin euro prim.

Oyuncuya sonraki iki sezonu için 1 milyon 600 bin euro garanti ücret, 30 veya fazla maç oynaması durumunda 350 bin euro prim. Mehmet Ekici 18’de olduğu her karşılaşma için de 4 bin euro maç başı ücret alacak.

Mehmet Ekici’nin 4. senesinde 30 maçta forma giymesi sözleşmesini otomatik olarak uzatacak ve 4. yıldaki şartlar geçerli sayılacak.

MEHMET EKİCİ KİMDİR? 

Fenerbahçe'nin bu sezonki ilk resmi transferi olan Mehmet Ekici, 1990 yılında Almanya'nın Münih şehrinde doğdu. 

Kariyerine 5 yaşında SpVgg Unterhaching takımında başlayan Ekici, iki yıl sonra Bayern Münih altyapısına geçiş yaptı. Burada 13 yıl içerisinde a takıma kadar yükselen Mehmet, 2010 yazında Nürnberg'e kiralık gönderildi. 

NÜRNBERG'DE PARLADI

İlk sezonunda Nürnberg formasıyla 29'u ilk 11'de olmak üzere 32 maça çıkan başarılı orta saha oyuncusu 3 de gol atmayı başardı. Burada gösterdiği istikrarlı performansla Werder Bremen'e transfer olan milli futbolcu, Bayern'e 5 milyon euro kazandırdı. 

MEHMET EKİCİ KİMDİR? TAMAMINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

YORUMLAR

  • 0 Yorum