Mehmet Ekici kimdir?

Fenerbahçe'ye transferi resmileşen Mehmet Ekici kimdir? İşte tecrübeli oyuncu hakkında önemli bilgiler.

Mehmet Ekici kimdir?
05 Haziran 2017 - 13:01 - Güncelleme: 05 Haziran 2017 - 13:14

Fenerbahçe'nin bu sezonki ilk resmi transferi olan Mehmet Ekici, 1990 yılında Almanya'nın Münih şehrinde doğdu. 

MEHMET EKİCİ NERELİDİR?

Mehmet Ekici Münih de doğmuş olsa da ailesi Yozgatlı'dır.

BAYERN ALTYAPISINDA YETİŞTİ

Kariyerine 5 yaşında SpVgg Unterhaching takımında başlayan Ekici, iki yıl sonra Bayern Münih altyapısına geçiş yaptı. Burada 13 yıl içerisinde a takıma kadar yükselen Mehmet, 2010 yazında Nürnberg'e kiralık gönderildi. 

NÜRNBERG'DE PARLADI

İlk sezonunda Nürnberg formasıyla 29'u ilk 11'de olmak üzere 32 maça çıkan başarılı orta saha oyuncusu 3 de gol atmayı başardı. Burada gösterdiği istikrarlı performansla Werder Bremen'e transfer olan milli futbolcu, Bayern'e 5 milyon euro kazandırdı. 

ÜÇ SEZONDA 43 MAÇA ÇIKABİLDİ

Bremen'de üç sezonda da sakatlıklar yaşayan ve düzenli olarak forma giyemeyen Mehmet, oradaki kariyerini 43 maça çıkıp 4 gol atarak noktaladı. Kariyerinde çok büyük bir düşüş yaşayan milli futbolcu, 2014'te 1.5 milyon euro bedelle Trabzonspor'un yolunu tuttu. 

TRABZONSPOR'DA YENİDEN DOĞDU

Bordo-Mavililer'de âdeta yeniden doğan 27 yaşındaki oyuncu, ilk sezonunda 42 maça çıkarken 10 gol atıp 14 de asist yaparak kariyer rekorunu kırdı. Geçtiğimiz sezon ise sadece ligin ilk yarısında 22 maçta yer alan Mehmet, 5 gol atıp 2 asist yaptı. Milli futbolcu daha sonra Trabzonspor tarafından kadro dışı bırakıldı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum