Fenerbahçe'nin artıları, eksileri

Fenerbahçe, Süper Lig'e ezeli rakibi Galatasaray'ı yenerek yeni bir başlangıç yapmak istiyor! Peki bu dev maç öncesi Fenerbahçe'nin öne çıkan yönleri ve dezavantajları neler?

Fenerbahçe'nin artıları, eksileri
27 Eylül 2020 - 00:15 - Güncelleme: 27 Eylül 2020 - 23:42
FUTBOO | Fenerbahçe, ezeli rakibi Galatasaray ile Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda karşı karşıya gelecek. Transferde hareketli günler geçiren Fenerbahçe'nin derbi öncesi artıları ve eksilerini değerlendirdik.

Erol Bulut'un öğrencileri sezona iki maçta 4 puanla başlarken, futbol olarak henüz beklenen seviyeye çıkamadı. Geçtiğimiz hafta Hatayspor karşısında alınan beraberliği derbide unutturmak isteyen Fenerbahçe'de bazı belirsizlikler ön plana çıkıyor.

Erol Bulut'un forvet seçimi

Fenerbahçe, hafta arasında Aston Villa'dan Samatta'yı transfer etti ancak henüz birkaç gün önce takıma katılan Samatta'yı Erol Bulut'un oynayıp oynatmayacağı henüz belli değil. Takımla sadece birkaç antrenmana çıkan Samatta derbide 11'de başlamazsa, Fenerbahçe'nin sahaya Valencia ile çıkması bekleniyor. Düşük bir ihtimal olmasına rağmen Frey'in de 11'de başlama şansı bulunuyor.
Reaksiyon maçı olabilir

Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta Hatayspor ile berabere kalmıştı. Sarı-lacivertliler derbide kazanarak, hem ezeli rakibini yenmek hem de yeni bir başlangıç yapma motivasyonu ile sahada olacak. Bu motivasyon sarı-lacivertlilere saha içerisinde olumlu yansıyabilir.

Deplasmanda 5 yıldır kaybetmiyor

Fenerbahçe'nin Türk Telekom Stadyumu'na gelirken hedeflerinden biri de deplasman serisini sürdürmek olacak. Fenerbahçe, son 5 yılda ezeli rakibi Galatasaray'a karşı Türk Telekom Stadyumu'nda oynadığı maçlarda yenilgi almamayı başardı.

Fenerbahçe'nin Galatasaray derbisindeki muhtemel 11'i: Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Zanka, Lemos, Caner Erkin, Tolga Ciğerci (Ozan Tufan), Luiz Gustavo, Thiam, Sosa, Ferdi Kadıoğlu, Valencia (Samatta)

YORUMLAR

  • 0 Yorum