Galatasaray'ın artıları, eksileri

Süper Lig'in dev derbisinde Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda Fenerbahçe'yi konuk edecek. Dev maç öncesi Galatasaray'ın artıları, eksileri, öne çıkan yönleri neler?

Galatasaray'ın artıları, eksileri
27 Eylül 2020 - 00:22 - Güncelleme: 27 Eylül 2020 - 23:41
FUTBOO | Süper Lig'de beklenen gün geldi çattı! Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe ile Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Peki Galatasaray'ın dev derbi öncesi artıları, eksileri neler?

Fatih Terim'in öğrencileri sezona çok iyi bir giriş yaptı. Transfer döneminde biraz sıkıntılı günler geçirse de Galatasaray, Süper Lig ve Avrupa Ligi'ne çok iyi başladı. Sarı-kırmızılılar Süper Lig'de Gaziantep FK'yı ve Başakşehir'i yenerken, Avrupa Ligi'nde de Neftçi Bakü ve Hajduk Split'i mağlup etmeyi başardı.

Orta sahada olumlu sinyaller

Sarı-kırmızılı takım bu süreçte oyun anlamında çok iyi sinyaller verdi. Sezon öncesi herkesin merak ettiği konu, Galatasaray'ın nasıl bir orta saha kurgusu ile sahada olacağıydı! Seri ve Lemina'nın gitmesinin ardından Fatih Terim o bölgede Taylan Antalyalı'yı görev verdi. Taylan da bu sezon şu ana kadar geride kalan maçlarda oldukça başarılı bir performansa imza attı.
Aynı zamanda yeni transferlerden Emre Kılınç'ın da başarılı performansı takıma da olumlu yansımaya devam ediyor. Zaman zaman eleştirilen, zaman zaman takımdan ayrılacağı konuşulan Younes Belhanda'nın da son iki maçtaki yükselen formau Galatasaray'ı derbi öncesi sevindiren bir diğer konu...

Marcao ve Luyindama'nın uyumu

AS Roma'nın ilgilendiği Marcao'nun Galatasaray'daki geleceği belirsizliğini korusa da, başarılı oyuncu konsantrasyon olarak bir sorun yaşamadı ve saha içerisinde başarılı performansını sürdürdü. Luyindama ile de iyi bir ikili olan Marcao, derbide Fatih Terim'in en güvendiği oyuncular arasında yer alıyor.

Soru işareti; İlk golü yerse...

Galatasaray bu sezon 4 resmi maça çıktı ve bu 4 maçı da kazanmayı başardı. Sarı-kırmızılılar bu galibiyetlerde hep ilk golü atan taraf olmayı başardı. Fenerbahçe karşısında Galatasaray ilk golü yerse, nasıl bir tepki vereceği merak konusu! Sarı-kırmızılı takım bu sezon öne geçtiği 4 maçı da kazandı ancak şu ana kadar henüz bir karşılaşmada geriye düşmedi.

Galatasaray'ın Fenerbahçe derbisindeki muhtemel 11'i: Fatih Öztürk, Omar Elabdellaoui, Christian Luyindama, Marcao, Martin Linnes (Marcelo Saracchi), Taylan Antalyalı, Younes Belhanda, Emre Kılınç, Sofiane Feghouli, Arda Turan, Radamel Falcao

YORUMLAR

  • 0 Yorum