Fenerbahçe'nin başarısını küçümsemiyorum

“EuroLeague kötü bir organizasyon demiyorum. Fenerbahçe'nin başarısını küçümsemiyorum. 1 yıl evvel de Fenerbahçe hak etmişti. Ama EuroLeague ticari bir organizasyon. Nasıl denetleniyor, paraların dağıtımı nasıl yapılıyor, bilinmiyor.”

Fenerbahçe'nin başarısını küçümsemiyorum
03 Haziran 2017 - 11:03

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, CNN Türk kanalında katıldığı yayında, EuroLeague konusundaki açıklamalarının arkasında olduğunu söylerken, sözlerine açıklık getirdi. Hafta içinde, “EuroLeague hırsızlıktır” sözleriyle ses getiren Orman, gazeteci Hakan Çelik’in hazırlayıp sunduğu “Hafta Sonu” programında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Fikret Orman’ın açıklamalarından önemli satır başları şöyle:

“UEFA Avrupa Ligi’nde finale çok konsantre olmuştum. Lyon maçını penaltılarla kaybetmek üzücü geldi. Finali çok istemiştim. Seneye inşallah Avrupa'da daha iyi işler yapacağımıza inanıyorum… Stadımızda Vodafone Arena ismine alıştık ama bizim stadımızın ismi yavaş yavaş Vodafone Park oluyor…

“AZİZ BEY İLE İLİŞKİMİZ KESİLDİ”

Yıldırım Demirören çok eski dostumdur. Fakat bir dönem ayrı düştük. Şu anda da TFF Başkanı olduğu için pek görüşemiyoruz. Aziz Yıldırım ile çok iyi bir ilişkimiz vardı. Ne zaman ki bel altına girdiler o zaman ilişkimiz kesildi. Aziz Bey ile benim ilişkim de çok önemli değil. Tüm futbol kamuoyu ile olan ilişkilerini değerlendirmesi lazım.

EuroLeague konusundaki fikirlerimin arkasındayım. EuroLeague kötü bir organizasyon demiyorum. Fenerbahçe'nin başarısını küçümsemiyorum. 1 yıl evvel de Fenerbahçe hak etmişti. Ama EuroLeague ticari bir organizasyon. Herhangi bir federasyonun yaptığı bir şey değil. Ferdi bir organizasyon. Kim veriyor gidecek takımlar kararını, şirket. Şirket kim? Örneğin, Almanya’nın lig 15’incisini Şampiyonlar Ligi’ne aldım diyebilir misiniz?

“FIBA YAPSIN, DENETLESİN”

Siz şimdi Euroleague için takım kuruyorsunuz. Kim ödüyor parasını, kulüp. Gelen taraftar kimin, kulübün. Sonunda geliri kim alıyor? Bunu konuşmak Fenerbahçe'nin ya da Beşiktaş’ın başarısı ile ilgili değil. Buna katılan olur, katılmayan olur. Bunu alıp başka yere çekmek isteyenler olabilir. Ben diyorum ki; Beşiktaş basketbol takımı bir para harcıyor. Ne için, kupayı almak için. Kupayı kazanan kulüp ne kadar alıyor? 1 milyon Euro. Bunu oyunculara prim olarak vermiştir. Bunu FIBA yapsın, denetlensin. Denetlenemeyen her şey sorunludur. Bunun aksini iddia eden varsa, desinler ki biz bu paraları dağıtıyoruz…

“İNSAN GELDİĞİ GİBİ GİTMEYİ BİLMELİ”

Beşiktaş’a başkan olduğumda tüzükte üç dönem kuralını koyduk. İnsanların geldikleri gibi gitmeyi de bilmeleri lazım. Önemli mevkiler bunlar, egoyu çok okşayan şeyler. Süleyman Ağabey de son zamanlarında başkan kalmak için yapmayacağı şeyleri yaptı. O duruma düşmek istemem. İnsani bir şey bu. Kendimi o noktada görmek istemezdim. O yüzden gelir gelmez tüzükte bir düzenleme yaptım.

“BASKETBOLDA FİNAL BEKLİYORUZ”

Basketbolda ligde bir final bekliyoruz artık. Taraftarlarımız takımımızı Abdi İpekçi’de de desteklesin. Bir galibiyetle finale gidebiliyoruz. Ki bizim bütçemizdeki bir takım için çok önemli bir şey. Seneye eğer üstüne koymaya devam edersek önemli şeyler yapabiliriz. Çok değerli bir basketbol takımımız var.

Ufuk Sarıca’nın Milli Takım’a gitmesi benim onayımla olmuştur. Beşiktaş’ın teknik direktörünün Milli Takım’a gitmesi bizim için gurur verici bir şeydir. Beşiktaş’a zarar vermediği sürece, hocamız Milli Takım’da olmalı. Federasyon başkanımız Hidayet Türkoğlu ile de bu konuda görüştük.

“BAYRAK İNDİRMEK, AYIP”

Boğaz Köprüsü’nden Fenerbahçe bayrağını indirme olayını kim yaptıysa ayıp etmiş, bunun savunulacak bir tarafı yok. Bireysel bir şey, ayıp. Kötü şeyler kötü şeyi tetikliyor. O yapınca o yapıyor, İşte bunun ateşlenmemesi lazım. Senede bir şampiyon çıkıyor. Bu sene de Beşiktaş şampiyon oldu.

“BEŞİKTAŞ TARAFTARIYLA GÜZEL”

Beşiktaşlı taraftarlara gösterdikleri ilgiden ve bize gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Beşiktaş, taraftarıyla güzel. Unutmasınlar ki bizler de taraftarız, Şampiyonluğu bugün doya doya yaşayalım inşallah. Ramazan sonrası büyük bir kutlama yapılacak. Detayları henüz belli değil.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum