Fenerbahçe'nin dikkat etmesi gerekenler

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi play-off turunda oynayacağı Helsinki'ye karşı dikkat etmesi gereken maddeleri değerlendirdik.

Fenerbahçe'nin dikkat etmesi gerekenler
19 Ağustos 2021 - 02:09 - Güncelleme: 19 Ağustos 2021 - 11:14
Finlandiya futbolunun en büyük takımlarından HJK Helsinki, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe ile karşılaşacak.

Sarı lacivertlilerin Helsinki'ye karşı nelere dikkat etmesi gerektiğini sıraladık.

Forvet Riski'ne dikkat! 

Helsinki'nin en çok dikkat çeken futbolcularından birisi Roope Riski. 30 yaşındaki futbolcu, bu sezon 26 maçta 16 gol ve 5 asist üretmiş durumda. Son bir yıldır bir çıkış içinde. Fenerbahçe savunmasının Riski'ye karşı ekstra dikkatli olması gerek.

Ligde 16 maç oynadılar

Finlandiya Ligi'nde 16 hafta geride kaldı ve Helsinki, aldığı 13 galibiyetle en yakın takipçisine 9 puan fark atarak lider durumda. Helsinki, bu 16 maçta kalesinde sadece 7 gol gördü. Liglerinde neredeyse yarısını bitirmiş olmaları onları doğal olarak maça daha hazır olmalarını sağlıyor.

Kornerler ve duran toplar

HJK Helsinki, birçok İskandinav takımında olduğu gibi duran toplarda uzun boylu oyuncularıyla tehlike yaratabilen bir takım. Bu tippozisyonlarda özellikle savunmadan gelecek isimlere dikkat etmek gerekiyor.

Koskela için kanıt maçı

Helsinki'yi 38 yaşındaki Toni Koskela çalıştırıyor. 2 senedir takımın başında. Geçen sene hem ligde hem de kupada şampiyon olmayı başarmıştı. Genç bir teknik direktör, Fenerbahçe maçı onun için de ayrı bir önem taşıyacaktır. Kendisi de zaten ''Seviyemizi görmek için iyi bir test olacak'' demişti. Koskela için Fenerbahçe maçı gerçek bir test olacak.

Savunmadaki kaptan

Finlandiya ekibinin kaptanı 26 yaşındaki Daniel O'Shaughnessy. İrlanda asıllı bir Finlandiyalı. 1.90 boyundaki stoper savunmada lider yapısıyla dikkat çekiyor. Tabii duran toplarda da kendisine dikkat edilmeli. Finlandiya'nın milli takımında da oynuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum